Autosedacka pro rocni dite

Otázku položila: Lexie0510 29.12.2017 13:21

Hezký den, koupili jsme roční dceři autosedačku 9-36kg. Můj prvotní plán byl vzít jen 9-18kg. Ale tatínek rozhodl jinak. Autosedačka přišla dnes a když tam malou posadíme tak opěrky kolem hlavy nejdou dát níž takže má cca 1/3 v opěrce a zbytek hlavy je pod úrovní opěrky hlavy. Dál mi přijde celkově na ni velká k jejímu tělu. Nepřijde mi bezpečná a vhodná pro roční dítě. Přijde mi spíš pro tu váhu 15-36kg. Hádáme se o tom doma už třetí den. Ten můj razí názor, že je to ok, já si nemyslím, že je to ok už než jsme ji objednali jsem nesouhlasila, ale řekla jsem že to zkusíme a uvidíme jaká bude.

Holky děkuji za postřehy, rady a ujištění, že dělám dobře, že to opravdu není vhodná autosedačka. Jen teď mrzí, že jsem si měla stát už za svým než jsme ji objednali, ale to je maličkost. V úterý ji jedu vrátit, doma mi bylo řečeno, že jestli chci ať ji vrátím. Můj drahý si stále myslím, že je vhodná, bezpečná a já nevím co ještě. prý na ty krátký vzdálenosti to stačí. No, krásně jsem se po obědě sbalila a s malou jsme odjeli beze slova k našim se uklidnit. Je fakt, že jsem se uklidnila hned při vyhrabávání auta z kopce sněhu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejlepsi je zajit si nekam do obchodu a tam to vyzkouset, nez kupovat neslepo. Druha vec, pro takto male dite je lepsi protismerna sedacka, 9-36 mi prijde opravdu moc velke rozpeti na posmernou sedacku a takto male dite. Vzdyt 9kg mivaji deti cca 9-12 mesicu, 36 nekdy v deseti a vic? To proste nemuze pasovat vsem, pokud se to opravdu neda hodne dobre nastavit co do sirky i vysky. Nevim vlastne, na co se ptas, ale proste deti v roce maji prilis tezkou hlavu v pomeru k vaze tela a pri vetsim narazu jim hodne leti dopredu. Proto je idealni protismerna, nebo kdyz uz po smeru, tak vahove odpovidajici sedacka, ktera jin poskytne maximalni moznou oporu. Clovek muze jenom doufat, ze za sedacku jen vyhodi penize a nikdy ji nebude muset vyzkouset naostro pri narazu, ale zrovna tady bych neskrblila a koupila sedacky dve.

  • My jsme taky kupovali 9-36kg a nemyslím si, že to byl špatný kup. Máme Britax a pro ty menší děti se tam dala taková podložka a vše ok.

  • A nejde vrátit? Jestli je z eshopu tak by neměl být problém. Můj chlap chtěl taky 9-36kg, ale ukecala jsem ho na 9-18kg. Máme Romer king II. Malá má teď 2,5roku a počítám s tím, že ji ještě minimálně rok a půl vydrží.

  • Osobně sem názoru, že sedačka se má kupovat s ditetem- to do ní posadit a zkontrolovat, že mu je dobré nejen na výšku, ale i na šířku.
    Pokud má dítě v sedačce hlavu jen takto málo, tak bych ho do ní nedávala a sedačku vrátila do obchodu a vyměnila za vhodnější. Tou vicevelikolstni si moc nepomuzete. I plasty na sedačce stárnou a životnost se udává tak 5-7 let, takže stejně dítěti v tom kvalitním stavu nevydrží po celou dobu, co jí potřebuje.

  • my máme tuto 9-36kg. zacali sme ji pouzivat od11 mesíce dcery, i kdyz jeste nemela 9kg(mela snad ani ne 8kg). hlavu mela krásne schovanou

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 612 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist