Asistent pedagoga

Otázku položila: Anonymní uživatelka #400638 30.8.2019 15:07

Holky,nastupuje tu taky nekdo v pondeli jako asistent pedagoga na pul úvazku? Mate smlouvu na dohodu o pracovní činnosti..Jakou mate pracovní dobu od kolika do kolika..jak budete sestavovat portfolio? Pro me vse nove tak se ptam.. na co si dat treba pozor atd verim, ze v tom nejsem uplne sama..diky za rady🙂

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka230.8.2019 18:39

    Nastupovala jsem přes sedmi lety jako oficiálně na pozici asistenta, cca půl úvazku (podle počtu hodin v dané třídě), pracovní doba podle rozvrhu, tj. od 8 do 11.40 nebo 12.35 (na prvním stupni) s tím, že samozřejmě jsem tam bývala kolem 7.30 a odcházela později, až jsem si udělala svoji práci a zašla na oběd. Smlouvu jsem měla normální na dobu určitou po dobu jednoho školního roku. A portfolio se sestavuje podle požadavků zaměstnavatele. Já jsem psala měsíčně reflexi o své práci a dodávala přípravy hodin, které jsem pozorovala nebo učila.
    Pozor si dát na to, že asistent není učitel, takže se mu neplést do jeho práce, ale současně mu být k dispozci. Zkusit si na začátku s učitelem sednout a říct, co on od asistenta očekává, jestli chce jenom pasivního, který bude plnit zadání, nebo uvítá někoho, kdo bude přicházet s návrhy a náměty.

  • Ja teda ani o takove pozici jeste neslysela, tak tezko rict kolik tu bude lidi co s tim maji zkušenosti :-)
    Osobně bych se ale moc stejně na druhé nedivala, nemusí to být vsude stejné podminkama a pak by ti to zbytecne zkreslovalo usudek o sve treba pohodove a dobre zaplacene praci. ;)
    At se ti tam dari.

  • Rutoslavka30.8.2019 20:11

    Dohoda o pracovní činnosti a smlouva na půl úvazku je rozdíl. ;-) Každopádně byste měla mít v obou případech domluveno se zaměstnavatelem na kolik hodin budete do práce chodit. Jako asistentka pedagoga můžete mít i nepřímou činnost a hned je vše jinak. Nebo už jste domluvení a ptáte se jen proto,jestli Vás nechce ošulit? :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 485 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist