Asi zácpa u půlročního dítěte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #87122 12.4.2013 22:27

Ahoj, pediatrička mi řekla, že plně kojená miminak nemusí kakat každý den. Syn je plně kojený a tenhle úkaz se nám objevil až, když sme začali zkoušet příkrmy. Kaká zhruba po 4-6dnech, ale dnes a minule u toho chudinka tááák trpěl. :-( Nedalo mi to a pomohla jsem mu rektální rourkou. Tak se obávám, že to bude spíš zácpa. Co myslíte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já měla problémy s dcerou taktéž. Kojená tedy byla jen necelé 3 měsíce, pak Nutrilon, pak asi po třičtvrtě roce kakala též takto. Rourka též pomohla, zkoušela jsem masáže, když tlačila, pomáhala jsem jí tlačit nožičky na bříško. Nepomohlo ani více ovocných přesnídávek. Začátek - zátku, musela pomoct prstem. Naše lékařka nás odeslala k primáři dětskému do nemocnice. Ten nám doporučil na lačno v lékárně koupit takovou sladkou vodu - ta pomohla na jednou za tři dny. Snažila jsem se aby víc pila, ale řikejte to dítěti. Vynechávala banány a rýži - ty staví. Po třech dnech když nešla přirozene jsem dávala půl čípku - dle primáře z nemocnice, po ránu radil též rituál ve stejný čas sedět na nočníku, říkat básničky, hrát si tam. Zkusila jsem na doporučení \mudry celozrnné rohlíky už. Pak měli podezření, že jí nefunguje kus střeva, že jestli se to neupraví tak půjde na operační vyšetření. No naštěstí se to pak rozjelo na pravidelnost jednou za dva dny. Měla s tím problémy až do školky - kdy už jsem nemohla tak ovlivnit přes den její stravu. Občas jsem jí vedla ze školky v křečích, že tam ležela po O že jí bolí bříško a nemůže se vykakat. Brečela u toho. Zkus tu vodu sladkou a glycerin čípky též můžou dost brzy kdyb\ se to stávalo často.

  • ahoj, taky sme byli do 6ti měsíců plně kojení. až s příkrmama začla zácpa. začla sem dávat Lactobacilky od SWISS a pomohlo to :-) ale nepomůže to za pár dní,ale trvalo to tak týden. ze začátku sem dávala 2x denně (do obědu a do večerní kaše) a tedka už jen 1x denně (po 14 dnech příkrmů).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist