Asi nevěrný partner... a co dál?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #228785 14.2.2016 19:39

Dobrý večer všem,
potřebuju se asi spíš vypovídat. S přítelem jsme skoro 10 let. Máme téměř 3 leté dítě. Bohužel poslední asi třičtvrtě roku o mě stratil zájem. Myslím, si že někoho má, ale stále zapírá - pořád někam jezdí, v některých věcech mi lže, pořád si vyvolává a píše s jednou od něj z práce ale zapírá to - nemám prostě žádný konktrétní důkaz jen doměnky. Ještě do nedávna mi vykládal jak nás miluje, že by nás nikdy neopustil, plánuje jak budeme opravovat dům a pdobně. Začínáme se hodně hádat, protože mu prostě přestávám věřit a chápat ho. Je pravda, že poslední dva roky si prožil své - léčil se z těžké nemoci, která ho celkem změnila. Už jsem uvažovala že by bylo nejlepší to ukončit, než se takhle trápit. Jenže vzali jsme si úvěr na dům, který jsem dostala od rodičů. V případě, že bysme se rozešli, musel bych dům prodat, jelikož bych neměla na splátky ani nezvládala jeho údržbu. Kdybych o dům přišla,moje maminka by mi to asi neodpustila. Vůbec nevím jak dál. Samozřejmě každá rada drahá, ale chtěla bych se zeptat, jak byste se asi v takovéto situaci zachovali?

  • 15.02.2016 11:52:49 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj...těžká situace...první, co mě napadlo v souvislosti s tím, co jsi napsala - jak víš, že Ti partner lže? Jak víš, že si píše s jinou? Nejsou to jen Tvoje domněnky? Za změnou chování nemusí být bezpodmínečně vždy nevěra..krize jsou součástí každého - i sebekrásnějšího - vztahu...na druhou stranu nepodceňuju ženskou intuici.
    Jinak - partnerovy sliby a vyznání lásky vůbec nemusejí být v rozporu s případnu nevěrou - chlapi dokáží často striktně oddělovat rodinný život od milenky a dokážou léta zahýbat aniž by přitom uvažovali o odchodu od rodiny. Je docela možné, že Tvému partnerovi takováto situace vyhovuje a nehodlá na ní nic měnit.
    Asi bych se při rozhovoru s partnerem odpíchla ne od nevěry , ale od toho, že za stávající situace nejsi v partnerství spokojená. Věc se dá řešit,ale jedině v případě, že ji chtějí řešit oba dva. Partnera bych upozornila, že v tomto partnerství, tak jak funguje nyní, nejsi schopná setrvat a pokud se věc nepokusíte napravit, budeš zvažovat rozchod. Zeptala bych se ho, jaké řešení navrhuje on. Možná bych navrhla i partnerskou poradnu.
    Pokud bude i partner nadále odmítat spoluzodpovědnost za Váš vztah a bude utíkat, pak bych zvažovala rozchod. "Maminka by se zlobila" není důvod s někým zůstávat.

  • napadlo tě vůbec, že ti říká pravdu a nic s ní nemá a ty mu stejně nevěříš? jak mu asi je??:-o fascinuje mě, že přemýšlíš o baráku, ale ne o záchraně vztahu. řeknu ti jen jedno-když by s ní spal nebo chtěl odejít, určitě by s tebou neplánoval budoucnost! a on ji s tebou plánuje, plánuje opravy domu, můžete i plánovat společnou dovolenou ap. začni mu věřit a jestli ti tolik vadí, že si píše s jinou, prostě mu to na rovinu řekni, že ti tím ubližuje a popros ho aby to omezil. prošel si těžkým obdobím a potřebuje i prostor. když se s ním budeš hádat, nevěřit mu a pořád dorážet, akorát ho tím přiměješ aby si opravdu našel jinou nebo odešel.

  • První rada ode mě asi klasická...mluvila jsi s ním o tom na rovinu? Z domněnek se člověk trápí akorát sám, ještě víc nedůvěřuje a podezřívá a na každém slově hledá něco divného..a stejně se tím nic nevyřeší.
    Co se týče domu...chápu, že zajištění rodiny by bylo bez partnera těžší, na druhou stranu být s někým jen kvůli tomu, že bych bez něj neutáhla dům? Ona ani ta finanční závislost na druhém vztahu podle mě neprospívá. Není dobré, když je jeden v méněcenné pozici, protože potřebuje peníze toho druhého. Navíc partner může odejít, ať se vám to bude líbit nebo ne, a na to, jak sama utáhnete dům, asi ohled brát nebude. Tím chci jen říct, že do problémů s financováním domácnosti se člověk může dostat aniž by sám inicioval rozchod.
    maminka vám jednou dům dala, tak se musí ona smířit s tím, že vy s ním naložíte podle sebe. A pokud na něj prostě nebudete mít, tak ať vám přispívá ona, když na domě tak lpí, a nebo ho prostě prodáte.
    Ale začala bych otevřenou debatou s partnerem. Třeba taky není s něčím ve vztahu spokojený a bojí se otevřít debatu, tak se to projevuje jen tím, že je odtažitý apod.
    Držím palce..a hlavně spolu mluvte, to je základ všeho ;-)

  • petulinkaa1315.2.2016 8:44

    Tezka situace,co si proste v klidu s manzelelem sednout a opravdu si vse v klidu narovinu vyrikat? S barakem chapu,ale preci spolu nebudete jen skrz nej nehlede na to,ze ukoncit to muze i manzel a stejne ho budete muset prodat.Chce to abyste si vyjasnili narovinu co oba chcete ci co vam vadi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist