Asi mě zas tak nemiluje

Otázku položila: Anonymní uživatelka #350019 11.3.2016 10:51

Ahoj, mám kamaráda od svých 14. let...prý byl do mě vždy zamilovaný a chtěl se mnou hrozně být. Já jsem se bála si s ním něco začínat, aby jsme nezničili přátelství dlouholeté...a hlavně jsem k němu necítila to samé - nepřišlo by mi to fér si s ním začínat. Teď nedávno jsme s jiným partnerem založili rodinu, ale nakonec otec dětí utekl a já zůstala s dětma sama. Tenhle můj dlouholetá kamarád mi z toho hodně pomáhal i psal tak nějak, že by se mnou byl rád atd...a já se do něj zamilovala-už tím se přátelství zničilo...ale když jsme se o tom později bavili, řekl, že by se mnou nemohl být, protože mám děti...a to je pro něj překážka, co nedokáže překonat..že jediné, co by bral, by bylo jakési přátelství s výhodami...bránila jsem se tomu a nechtěla jsem...tak jsme nakonec vymysleli něco jako vztah na dobu určitou. On studuje vejšku a bydlí u rodičů a je jimi hodně ovlivňován...je teda o 2 roky mladší, než já, tak možná i to hraje roli? Zažila jste toto některá? Přátelství už jsme si zničili, takže z tohoto pohledu už je to jedno, ale je nějaká možnost, že by změnil názor na to být spolu? Je nám spolu dobře a on i občas říká věci jako: škoda, že jsi se do mě nezamilovala dříve atd...Jde vidět, že nad tím také přemýšlí. Tak jen, jak to vidíte. Děkuju :)

  • 11.03.2016 15:52:29 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Co to znamená,vztah na dobu určitou? Já teda neznám celý váš příběh,těžko se nějak radí,ale podle mně,když tě chlap chce,tak tě prostě chce a to i přes všechny překážky. Jasně,že to může být složitější,nic není jednoznačný. Ale přijde mi to od něj jako nějaká výmluva.

  • co mám osobní zkušenost, pro hodně chlapů je žena s dítětem velká překážka a ne každý dokáže zvládnout být ve vztahu s milovanou ženou a jejím dítětem, které má s předchozím partnerem. Neodsuzovala bych ho za to. Jako bezdětnou by tě bral hned, budoval vztah, možná založil vlastní rodinu, takhle ty už máš tohle všechno za sebou a on se s tím asi není schopný srovnat, což docela i chápu.

  • Urtica11.3.2016 14:30

    Ano, pro hodně chlapů může být dítě s jiným opravdu značnou a nepřekonatelnou překážkou. Na druhou stranu (!) - já osobně mám pocit, že pokud je to láska s podmínkami, pak to láska v pravém slova smyslu není - a nikdy nebyla (ano, možná byl zamilovaný,ale ona zamilovanost a láska jsou taky dost odlišné pojmy).
    A pokud Ti Tvůj "kamarád" dokonce nabídl přátelství s výhodami ("vztah na dobu určitou" mi připadá jen jako jiný název pro to samé), pak bych o lásce nemluvila vůbec - spíš v tom cítím určitou kalkulaci a vypočítavost. Řekla bych, že si ho velmi idealizuješ.
    Navíc - předpokládám, že nehledáš jen partnera, ale i prima parťáka pro svoje děti - a ty jsou dnes už přece Tvou součástí...??!
    Mohla bys být s někým, kdo by tvrdil , že Tě miluje ,ale bylo by jasné, že Tvé děti spíš snáší a trpí, ale nemá je rád??

  • maxice11.3.2016 14:54

    Já se mu ani moc nedivím, on tě celou dobu miluje a ty nic, založíš rodinu s jiným partnerem a to tak že se dvěma dětma, partner nevydrží a tobě se zasteskne po jistotě toho prvního? Nooo, promiň, ale aspoň jde vidět, že ten první není až tak hloupej... :-o

  • Já si naopak myslím, že pokud je pro něj problém to, že už máš děti s jiným a přesto se rozhodl to nějakým způsobem zkusit, i když je to "na dobu omezenou", tak nějaká šance, že si to rozmysli tady je. Může začít mít ty děti rád, dospěje, srovná se s tím... Pokud budete mít krásný vztah a bude tě milovat, tak proč by se to nemohlo stát? Lidi mění názory neustále... Možná se bojí že už další děti chtít nebudeš a že by neměl ty vlastní, nebo si prostě chce zatím jen užívat bez zodpovědnosti, ale to se může všechno změnit. Moje rada? Rozhodně to nepokladej za samozřejmost a pracuj na vašem vztahu. Nezaručí ti to nic, ale každopádně ze spokojeného vztahu se utíká hůře :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist