Apendix

Otázku položila: Anonymní uživatelka #29675 19.2.2012 21:07

Ahoj holky, Vy, co jste měly zánět slepého střeva, jaký jste měly problémy, bolesti a kde? A za jak dlouho po bolestech a problémech jste šly k Dr.? Podle čeho to poznají? Moč, krev, ... ??
Děkuji moc ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem se ráno nasnídala a šla do školy, všechno v pohodě... A pak mi najednou začalo být hrozně zle a bolelo mě břicho... Tak mě mamka se sestrou odvezly k dr., ta mě vyšetřila a podle prohmatání břicha to viděla na slepák... Poslala mě na chirurgii, kde to pan doktor potvrdil a poslal mě do nemocnice. Nejsem si jistá, jestli mi dělali ale nějaké vyšetření, je to už dávno... Napíchli mě na kapačku a 3 dny jsem ležela v nemocnici, kde jsem měla jen černý čaj a piškoty, poslední den polévku (čistý vývar s mrkví). Slepák mi rozehnali a od té doby (musím zaklepat) mám naštěstí pokoj.

    Jinak kamarádka mi poradila toto, jak poznat slepák:
    Zkus si stoupnout na paty, pokud tě to v tom místě silně bude bolet, je to pravděpodobně slepák.
    Nebo si lehni a máčkni si ve stejném místě, kdě tě to bolí, ale na druhý straně břicha, pokud se bolest přenese zpět, je to opravdu slepák.
    Jsou to prý nejčastěji používané metody vyšetřování slepáku. ;)

  • Podle mě a mé zkušenosti, byly bolesti tak šílené, že jsem šla ještě s rodiči hned ráno k doktorovi. Chytlo mě to v noci. Pak jsem asi dva dny byla v nemocnici a pak mě brali na sál.

  • Při zánětu slepého střeva může být i stěhovavá bolest..to znamená,že už ani nevíte kde přesně ta bolest je a může se to měnit. Ale bolí to fakt dost,takže Vás to donutí zajet k lékaři :D

  • JanaRad20.2.2012 7:01

    Slepák měla sestřenka - zvracela, měla průjem a bylo jí šíleně zle, ani pořádně chodit nemohla. Šla hned na sál. Já pak měla taky stejné bolesti, jsem prostě senzitivní člověk. Občas mám takové bolesti, spíše píchání v místě slepáku, ale jsou to většinou jen bubliny ve střevě, tedy obyč větry. Nebo pokud nejdu 2 dny na velkou, taky se sem tam objeví. Neboj, slepák přehlédnout nemůžeš, ty bolesti, které měla byly fakt hrozné k nevydržení

  • ahoj, já měla chronický slepák. pobolívalo mně dlouhodobě v podbřišku (hlavně na levé straně), ale ne nijak výrazně. až Dr na gyndě mi řekla, že by to mohl být slepák. sem na ni tenkrát koukala jak na blba, když mně bolí vlevo, že to nemůže být slepák. po návratu z dovolené (asi 2 měsíce po začátku bolestí) se ozval pořádně - začlo mně bolet v pravém podbřišku a to celkem výrazně. chytlo mně to v práci po obědě, šéfce sem jen oznámila, že když druhej den nedojdu, že jsem ve špitále. odpolko a večer sem to ledovala, měla zvýšenou teplotu. ráno ve špitále vzali krev, moč, sono - vše negativní, ale na pohmat to bylo velmi citlivé. poslali mně domů s algifenem a zákaz jídla. druhý den na kontrolu, stejná vyšetření a stejné výsledky-negativní. v 11h na sál, protože tohle riskovat nechtěli a nemělo by to ani smysl.

  • Ahojte prosím poraďte cca před 2-3 lety jsem byla v nemocnici kvůli slepému střevu 2x mi ho rozehnali.Teď už druhý den když si jemně zmáčknu na pravou stranu nadbříšku tak to mírně někdy slině bolí a bolest se odráží k pupíky průjem jsem měla jen 1 den no spíše kašovité,když něco sním je mi na zvracení ale nezvracím myslíte že by se mohlo jednat o slepé střevo ? Předem děkuji za radu-odpověď

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist