Antiperspirant = nebezpečný?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408489 28.8.2019 23:31

Zdravim. Je mi 17 let a tenhle týden jsem si koupila antiperspirant, jelikož se poslední dobou více potim. Je to taková ta koulička a je to od Dove. Jenže dnes mě mamka trochu vystrašila, řekla, že v antiperspirantech je hliník a ten vede k rakovině prsu. Zatím jsem ho teda použila jen dvakrát, a tak se ptám je to vážně tak nebezpečné? Mám ho dále používat? Existuje nějaký přírodní (třeba od Alverde)? Ale aby byl v tom stylu kuličky.
Předem děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hlinikové soli obsahují antiperspiranty i deodoranty. ;) Málokterý je neobsahujou. Táta má na hliník alergii a nic z toho používat nemůže, má jednu značku, která dělá spreje i kuličky a tuháče bez hliníkových solí, tu jednou může používat. Dokonce se docela nedávno objevili kuličky, kde vyloženě píšou, že to soli hliníku neobsahuje, ale očividně jo, na to měl totiž taky reakci. ;)
    Já teda radši budu vonět, než abych smrděla, protože je malá pravděpodobnost, že to něco dělá. Rakovinu prsu můžeš mít i bez toho, stejně jako rakovinou plic může onemocnět člověk, co nikdy nekouřil. :)

  • Antiperspiranty obsahujú soli hliníka, ktoré fungujú v princípe tak, že stiahnu potné žľazy. Dejú sa tak 2 rizikové veci: 1. Z tela sa nevyplavujú odpadové látky v pote, 2. Sa chemikálie dostávajú cez žľazy do krvi a lymfatických uzlín, ktoré sú kľúčové pri rakovine prsníka.

    Ako veľmi je to nebezpečné ťažko odhadnúť, ani z cigariet nemá každý rakovinu pľúc. Poznám ženy, ktoré antiperspiranty nikdy nepoužívali, a predsa mali rakovinu prsníka. Každopádne antiperspiranty zvyšujú riziko vzniku rakoviny a je lepšie používať deodoranty. Ja som si obľúbila práve od alverde, ale sprej (v skle). Ono každému sadne niečo iné, treba poskúšať.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist