Antidepresiva, spánková laboratoř

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30756 6.11.2015 10:14

Dobrý den, prosím Vás všechny moc o pomoc. Hledám v Praze nějakou dobrou a Vámi vyzkoušenou spánkovou laboratoř. Mamka již několik let má problém se spánkem. Začínalo to nevině například, že se probudila a chtěla si zapsat něco do práce na co zapomněla a další malichernosti. Bohužel se tento problém prohloubil a opravdu trpí deficitem spánku. Dostala tedy léky od svého obvodního lékaře. Léky na spaní působily nějakou dobu, ale tělo si opět zvyklo a jsme tam kde jsme byli. Nedá se vedle ní spát, protože v noci jak nemůže spát tak pracuje, chodí po pokoji a snaží se všemožně unavit. Ráno má vaky pod očima, mám strach ať neusne za volantem a únava je horší a horší a teď navíc u ní zjistili velmi silné deprese a nechce brát antidepresiva. Prosím Vás tímto o radu zda, jste se s tím někdy setkali buď u Vás nebo ve vašem okolí a zda je tady nějaká ověřená spánková laboratoř a také prosím o zkušenosti s antidepresivy. Tvrdí mi, že si o tom četla na internetu a že to podstoupit nechce. Mockrát děkuji vše!!

  • 06.11.2015 17:47:30 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, se spánkem ti nepomůžu ale s AD zkušenosti mám. Beru je už tři roky, zabraly cca po dvou měsících. Beru citalopram - jsou to AD třetí generace - vlastně do těla nedostávám žádnou tělu cizí látku. Pracují na základě selektivní inhibici zpětného vychytávání serotoninu (SSRI) - vytváří se tedy po nich dostatečné množství serotoninu. Nemám žádný vedlejší nežádoucí příznak - snad jen, že mám menší chuť na sex.
    Mít deprese je na tělo mnohem horší než užívat AD. Myslím, že by se mamka měla posadit k PC a něco si k tomu přečíst. Jestli totiž člověk trpící depresemi odmítá AD, tak to zřejmě nejsou deprese, ale jen velmi špatná nálada. ČLověk s depresemi se jich totiž chce zbavit i za předpokladu nějakých vedlejších účinků - kdo nezažije nepochopí.

    Držím mamce palce, ať se z toho nějak dostane. Omlouvám se za anonym - ale chápete.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist