Antidepresiva, léky na úzkost a Pentagram

Otázku položila: Anonymní uživatelka #72661 5.9.2012 23:36

Ahoj, teď trochu něco smutnějšího. Už se pár let potýkám s přechodnými stavy depresivních nálad a stavů úzkosti. Dosud jsem se s tím potýkala sama a snažila se to přežít. No ale zjišťuju, že mi to narušuje celkem dost můj přes rok trvající vztah s partnerem. Já ho moc miluju, je skvělej a jednou bych si ho moc chtěla vzít a mít s ním šťastnou rodinu. Jenže se poslední dobou strašně hádáme, teda já se hádám, kvůli sebemenší blbosti, něco se mi nelíbí, tak se naštvu, urazím, jsem smutná, a vybíjím si to prostě na něm, ale nedělám to schválně! Já prostě jen... achjo. Nevím, jak to začalo, první stavy úzkosti jsem začala pociťovat v dětství, bylo těžké táta byl alkoholik, doma na nás křičel, fackoval, i když nás mamka bránila, a vybíjel si to hlavně na ní. Já to celé začala vnímat zhruba ve 3 letech ale myslím, že to začlo mnohem dříve. Nadávky, psychický teror. No a já to prostě neunesla. Bráška takové potíže nemá, jsme od sebe 5 let, možná je to tím, že byl starší když to začalo a nebo je prostě odolnější. Pak se se mnou táhly všemožný psychický i zdravotní potíže. Před dvěma lety táta přestal pít. A stále to drží. Ale i přesto moje potíže jen tak nezmizely. Prožívám pořád úzkostný stavy ze všeho možného, pak ty deprese a strašně se bojím, že mi to zničí život a to nechci dovolit. Na psychiku i fyzickou stránku by mohl pomoci Pentagram od firmy energy jestli některá znáte (Gynex a tak), no jenže to je strašně dlouhodobá záležitost a já se bojím, že je to příliš dlouho, dalších 6 měsíců tohohle mu nemůžu udělat ani sobě. Už stačilo. Byla jsem u psychologa ale nepomohlo to, poslal mě za psychiatrem, ale já doufala, že to zvládnu sama, no nezvládla. Takže se tam chci objednat a něco s tou psychikou udělat. Takže vás moc prosím, mohly byste mi napsat zkušenosti s antidepresivy, léky na úzkost a obecně léky na psychiku, jak to na vás působilo, jestli vás to nějak změnilo, narušilo vztahy, cokoli. A jestli náhodou některá máte i zkušenosti s výše popsanými výrobky jako je třeba Gynex, tak jestli je vhodné je přitom užívat, nebo jestli by vznikly nějaké kontraindikace. Moc vám předem děkuju, jestli se mi rozhodnete trochu pomoci. Mám z těch léků totiž velký strach. Omlouvám se, že skrývám přezdívku, ale docela se za to stydím. :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)



  • Ahoj, ja uz tu nedky jednou vedla diskuzi...deprese neni nemoc...Je to zrcadlovy odraz duse, projev toho, ze neco neni v poradku, ze se deji veci tak, jak by se dit nemely. Pilulkami sice mozna "posoupnes" potize, mozna nekam do "supliku", ale paklize neudelas neco s tim opravdovym a Tobe skrytym problemem, pricinou deprese, budes na ni casto narazet a znovu s e s ni setkavat, nehlede na to, ze se na ne tvori urcita psychicka zavislost, ono je to logicke, je mi na umreni, chci svou medicinku...paklize vysadim, s velkou pravdepodobnosti pocitim pochyb a budu se chtit vratit ke sve "jistote".

    Paklize budes chtit a souhlasit, muzu se pokusit Ti pomoci. Uzivam vykladu karet, zajimam se o somatopsychologii, zdravou vyzivu a alternativni medicinu vubec.... Kdyz budes mit zajem, pisni do vzkazniku;).

    Jinac, rozhodne nepodlehej starchnum! Strach ze ztraty vztahu, pritele, vubec obavy o cokoliv muze tvuj stav uzkosti jen shorsit. Jsi na dobre ceste, ze jsi se otevrela a hledas pomoc. :-)

  • ja osobne jestli ti muzu doporucit, tak s vykladem karet a alternativni medicinou bych se moc nezapletala, kor s takovymi psychickymi potizemi, jako mas... dala bych prednost psychiatrovi a knezi v jedne osobe - knezi jsou vetsinou nejlepsimy psychiatry. take je hodne pripadu, kdy primo psychiatri, kdyz nedokazou pacientovi pomoct, tak ho sami posilaji za knezem..... je to mene agresivni a mene nezbezpecne nez vyklady karet apod veci.... na ty bych si dala velkeho majzla. tot jen muj nazor ;)

  • JanaRad6.9.2012 7:15

    Já si taky nesu svoje "břímě" z dětství a chodím k psycholožce. A strašně lituju, že jsem k ní nezačala chodit dřív!!! Měla jsem chlapa psychologa, ale nebavilo mě poslouchat jeho hostorky z mládí - byl to takový dědula... Teď jsem musela kvůli nějakým potížím dcerky zajít k jiné a tato byla ochotná vzít i dítě (14 let) a když jsme spolu mluvily, hned se mě zeptala, zda nechci také pomoct, že to JDE!!!! Sice se mi nelíbí, že u ní platím poplatek, i když tam jsem jen jako doprovod dcerky, která odmítá jít tam sama, ale pokud fakt pomůže, bude to nááádhera!!!!
    A výklad kartičdek od Kareline je ÚŽASNÝ!!!! Tolik pozitivní energie jsem dloune nezažila!!!
    Kareline - DÍKY!!! Čtu si tvá slova skoro denně a když mám čas, hodně o všem přemýšlím. Mluvila jsem o něčem i s maminkou a ta na mě hleděla s otevřenou pusou!! O ničem neměla ani tušení, já to prostě schovala do sebe a okolí nic netušilo!!!!

  • Ahoj, souhlasím s bumikem - karty ani jiné "zázračné" medailony Ti nepomůžou. Kdyby mohli pomoci, nemyslíš, že by byli všichni bez depresí? Prostě by si zašli za kartářkou a byli by vyléčení. Zkus to řešit s psychologem (psychiatrem), možná zkus regresní terapii - ta by v Tvém případě mohla pomoci, vzhledem k tomu co jsi prožila v dětství. Možná by mohla pomoci také kineziologie. Ideální by bylo, kdyby jsi sehnala vystudovaného psychologa, který je nakloněn alternativním způsobům léčby (hypnoza, kineziologie). Bohužel spoustu psychiatrů raději předepíše drsné léky, než aby řešili příčinu - takže dobře vybírej, aby jsi byla spokojená.

  • Já ti nedovedu pomoci, jak to řešit, ale moje mamka by měla brát antidepresiva. Když si ale párkrát vzala, tak se cítila slabá, úplně omámená, prostě to nebyla ona, byl to utlumený člověk, který sice neměl žádné problémy, ale v podstatě nežil. Z tohoto důvodu bych rozhodně nedoporučovala žádnou chemii. Možná to bylo jen typem léků, že kdyby změnila, bylo by to jiné, ale jak říkám, pokud to jen nějak jde, snažit se bez léků.

  • ivusinkasisinka6.9.2012 11:08

    Ahoj, asi před pěti lety jsem na tom byla podobně jako ty. Partnerovo podnikání a pití alkoholu mě během tří let dokázaly zničit tak, že jsem prostě nedokázala usnout, deprese a návaly zuřivosti byly na denním pořádku a nevěděla jsem jak se s nimi vyrovnat. Psycholožka mě odkázala na psychiatra, který mi okamžitě předepsal antidepresiva. S jejich pomocí jsem toto období překonala, s partnerem se rozešla a po roce je vysadila. Díky lékům jsem teď vpořádku, neskončilo to hůře. Tvoje problémy jsou ale jiné, proto ti psychiatr kromě antidepresiv určitě doporučí některou z dalších metod, jako je hypnoza, kineziologie, nebo psychoterapie. Určitě s léčbou začni co nejdříve a neodkládej ji, abys měla hezký pohodový vztah a později mohla založit šťastnou rodinu.
    Určitě nesázej na výklady z karet, kněze, atp. To je jen ztráta času a tvůj stav se může zhoršovat!!!

  • já jsem brala neurol a citalec a prostě jsem to přestala brát, bo je to návykové a s depresami se vypořádávám sama...někdy to jde někdy ne,pomáhá mi manžel,který mi prášky vyhodil do koše.....a za to mu děkuji



  • Devenky moje, dnes jsem si pocetla...Mate vsechny bajecny hloubky, uzasna je tady ta energie..Co dodat? tolik presnych postrehu..zivotnich zkusenosti. Jsem rada, ze se schodneme alespon na tom, ze za depresi se opravdu neco skryva, ze samotnou lecbou pilukami se moc nevyresi.
    Ted je tady ta otazka se zapletanim se... Kez by to spatne bylo a cihalo jen a pouze ve svete kartarek, magu & co. Neni mozne, ze spatny psycholog,. ci vzdelany lekar s klapkami na ocich muze napachat stejne skody, jako nekdo, kdo uletne smerem "k vesmiru"?.... Nas problem je jednoduse ten, ze nejedname podle vlastniho instinktu. Nase doba se nam stala zavislosti, naucila si nas pekne, ze na jidlo je treba zajit do restaurace nebo do obchodaku, na bolesti jsou prasky a kdyz chceme detem ukazat kravicky, prasatka a ovecky, pustime jim pohadku. Chapejte me, prosim, spravne....nekritizuji dnesni dobu, beru ji, protoze verim, ze je to faze, jako kazda jina, kazda predchozi a presla. Ovsem k teto fazi nalezi i probuzeni. Ta energie kolem nas je nyni az hmatatelna a kdo dal pokracuje ignorovat a privira oci, pred tim, co se deje kolem, jde proti sobe. A tak vas vyzivam a prosim...nepodlehejte strachum, naopak, jdete za tim novym.... svedomite , ohleduplne a duchapritome a ja slibuju, ze kdyz se budete ridit pravdou a dobrosrdecnosti, spatne nedojdete. Vyhledejte pomoc na vasi ceste, je-li vam to treba (neni na tom nic spatneho, priznat, ze nezvladam, nekdy jsme dokonce zkouseni az na doraz, jen proto, abychom porazili nasi vlastni hrdost, abychom se trocha "pobili" s nasim vlatsnim egem) Poradte se, at uz vam milo s kymkoliv, ale naladte se na sebe sami, tak nejlepe rozeznate, zda-li informace, pomoc, ktera se k vam dostava, je ta spravna. Mimochodem, knez je vytecny napad! Verim, ze ta tiha, co na nas vsechny posledni dobou pada a utlacuje nas, je proto, ze verime, ze jsme spatni, ze nejsme schopni...No, drive tyhle starosti nebyly a hadejte proc? doba se s nami nemazlila, v jednoduchosti byla nelimitovana krasa a HLAVNE, Lide se vice odvraceli at uz motlitbou sami za sebe, nebo pomoci kneze, nahoru k nebi.

    Krasny den, vam vsem8-.;-):-):-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist