Antidepresiva a řidičák

Otázku položila: Anonymní uživatelka #374997 19.10.2017 17:27

Hezký den , rodina se mě snaží přemluvit, abych si udělala řidičák, ale betu antidepresiva. Nevím jestli by mi to vůbec lékaři dovolily. Každý den na mě nalehaji, abych si ho udělala. Co mám dělat? Je mi 23 . Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko20.10.2017 21:51

    Hlavně zvaž, jak se cítíš. Zda díky AD normálně funguješ, nebo i tak máš hůř zvladatelné stavy. Pak si odpověz na otázku, zda vůbec auto řídit chceš - to je zásadní. Jsou lidi, kteří na AD nejsou, ale z řízení auta mají jakousi přirozenou "fobii", nechuť. Třeba si z donucení ten řidičák i udělají, ale pak desítky let stejně neřídí, ani po tom netouží, mají z toho přirozený strach (že něco provedou, svou nešikovností způsobí nějakou ujmu sobě nebo někomu jinému, zkrátka se za volantem necítí ve své kůži). Je to jejich rozhodnutí a je to v pořádku. Stejně, jak nejsme všichni stejně šikovní a zruční v různých činnostech, platí to i o řízení automobilu (někdo má třeba horší orientaci v prostoru, což samo o sobě už může být problém, nebo dochází k situacím, kdy člověk musí rychle reagovat atd.). Na druhou stranu, auto dává člověku velkou volnost a svobodu (jedu si, kdy chci a kam chci, odvezu, co v rukách nepoberu, neohlížím se na jízdní řády...). Výhody řidičák tedy určitě má. S dětmi a posléze s prací je to neocenitelný pomocník.

  • Jde o to, jake leky beres, ale obvykle tyto léky se moc neslucuji s řízením, protože mohou ovlivnit pozornost.

  • proč na tebe rodina tolik tlačí??
    určitě se zeptej svého dr., který ti léky předepisuje. jinak by to mělo být i v příbalovém letáku;-) ale stejně bych to konzultovala s dr.

  • Konzultovat s doktorem. Ja s antidepresivami autoskolu udelala. Na pozornost leky nemeli vliv.
    Proc na tebe rodina tlaci? To mate spatne spojeni do okoli?

  • S AD můžeš normálně řídit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist