Antibiotika, zuby a kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401775 31.3.2020 10:53

Ahoj. Mám dlouhodobě problém se zuby. Trpim na zanety. Před Vánoci mi byla opravována jednička - čištění kanalku.po vánocích když bylo vše v pohodě tak mi ho finálně zaplnili. Zub byl chvíli citlivy a pak se to myslim ustalilo. Pak jsem ale něco ukusovala a v tom zubu mi jakoby pichlo a nabyla jsem pocitu jako by se ta plomba lehce proborila dovnitr. Od te doby zub citlivy, mela jsem i pocit zacinajiciho zanetu. Byla jsem i u zubarky (nekdy zacatkem unora), opravovala mi vedlejsi jednicku (kaz) a rikala jsem ji ze s tim mam takove problemy a rikala ze to mohlo byt od toho kazu na vedlejsim zubu.. bohuzel to ale stale pretrvava a zacina me to nervovat, zub porad citim, ne vylozene nejakou ostrou bolest ale lehky tlak, někdy precitliveni (na teple studene, i kdyz se jen nadechnu), lehke ,,mravenceni,,.. Ze zubu mam hrozny strach z bolesti, uz jen kvuli tomu ze kojim a pripadne si nejaky prasek od bolesti nevezmu. Mam porad pocit jako bych tam mela nejaky lehky zanet (a to i minule zubarka rikala ze je mozne ze ten kanalek mohl byt delsi nebo co a ze tam mozna mohlo neco zustat), ale ze mam pockat co to bude delat. Komplikuje mi to kazdy den a o to horsi ze se mi ten zub i uz dlouhou dobu lehce vikla, pry to je temi zanety. Bojim se ze mi vypadne nebo ze mi ho budoi muset vytrhnout, je to pro mě nocni mura, precejen je to přední zub.... :( A ted k dotazu, 8.4. jsem objednaná ze tam s tim zubem pujdu, volala sem jim ze mam problemy. Uvazovala jsem jestli ji nerict o antibiotika? Ja jsem vicemene proti praskum a vzdy se vse snazim resit bez nich, ale uz me to stve, od porodu je to uz nekolikaty zanet zubu a krom toho mi ty zanety cestuji, jednou zub, jednou ucho... Zacala mi i nejaka silena vyrazka na rukou kterou i pres navstevy kozniho mam uz dva mesice... Tak jsem uvazovala jestli by ty antibiotika nemohly pomoci. Stale ale kojim, dite ma 14 měsíců. Prikrmujeme i normalnim jidlem ale kojim stale stejne, zhruba 8x denne + v noci se obsluhuje sám kdy chce. Co myslíte? Resily by antibiotika neco nebo ne? Predstava ze platim dalsich 1500 a absolvuju dalsi čištění a kdesicosi me desi....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik1.4.2020 8:09

    Ahoj, vím, že je se zubaři problém, ale zkusila bych si najít jiného zubaře a chlapa, ne ženskou. Já k ženským zubařům vůbec nemám důvěru. Další věc, byla jsi někdy na hygieně, aby ti řekli, jak si správně čistit zuby a to i mezizubním kartáčkem? Také jsem měla zánět dásní a díky hygieničce se mi dásně krásně zahojily, Ten ekzém klidně může být i z toho zánětu dásní. Záněty se rychle šíří tělem a pokud zánět na dásních nevyřešíš, tak ti ani antibiotika nepomohou, protože se ti to bude díky těm dásním vracet. Hygienička mi doporučila na ty záněty pastu enzymel zelený a ústa si vůbec nevyplachovat, aby tam pasta zůstala a pomohla zánět zlikvidovat. A zubní kartáčky od curaproxu, jiné jsou k ničemu. Opravdu to chce 2x ročně navštívit hygienistu. Odstraní zubní kámen, nafluoriduje zuby a ukáže, jak se správně čistí zuby kartáčkem a mezizubním kartáčkem.

    Můj taťka také měl se zuby problém a záněty dásní mu neustále způsobovaly záněty močového měchýře a pořád s tím měl problém, než se mu dásně spravily. Ač si to neuvědomujeme, tak zuby jsou alfa omega těla bez zánětů.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist