Anketa - Jak byste reagovaly vy?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #84457 20.2.2013 10:28

Ahojte, mam dotaz tykajici se vasich pripadnych reakci. Problem je nasledujici: s pritelem se posledni dobou moc nevidame, je to kvuli tomu, ze se ucim na statnice a mam o hodne min casu, jinak jsme spolu ctvrtym rokem.
Atmosfera mezi nama je dost napjata, odcizujeme se a ja posledni dobou casto pomyslim na rozchod. O tom jsem se s nim i bavila a rikal, ze je to mezi nama zle protoze spolu nejsme a vybizi me, abychom sli bydlet spolu. Co se tyka konicku, ja ted nikam moc nechodim, zatimco on si chce uzivat a uziva, chodi i na zabavy beze me se slovy, ze tam jde za kamosema...ale uz mu mozek nepobira to, ze ti kamosi tam jdou jen se svyma partnerkama...
To byl nastin situace:-) ''Anketa'' zni, jak byste reagovaly, kdyby vam v takovemto vztahovem spatnem rozpolozeni oznamil, ze jede za mesic na tri dny na hory na dovolenou s kamaradama? Rekl mi to vcera. Nabizel to i mne, ale dobre vi, ze ja na to nemam penize a navic neumim lyzovat, takze co bych tam delala. Jeho lyzovani bavi, a rikal mi to zase se slovy, ze si jede zalyzovat a ze tam budou kamosi. Ale kdyz mi vyjmenovaval kdo, tak tam zase jedou bud cele pary anebo lidi, kteri jsou oficialne sami. Prijde mi, ze mu v nasem vztahu toleruju spoustu spoustu jeho konicku, jsem hodne tolerantni, ale zacina to prehanet. I kdyz se o tom bavime, tak vse odkyva jak osel a jede si dal po svem.

Otazka je, jak byste reagovaly jako jeho zenska? Myslim si, ze spousta zen by takovehle ''dovolene'' razantne zatrhla s tim, ze bud sme jednou par a to znamena se i v necem obcas omezovat anebo budme kazdy sam a uzivejme si podle libosti.
Muj partner tohle zrejme nechape, nejradeji by stihal vsechno, ale to neni moje zivotni filozofie.

Takze mam se opet zachovat jako tolerantni oslik a odkyvat, at si jede, ze budu o tom vikendu sedet na zadku a cekat, az si dosytosti uzije hor a pratel nebo to mam brat jako posledni kapku do uz tak preplneneho poharu a vypakovat mu veci a skoncit to?...
Za sebe musim rict, ze mam sto chuti to uz konecne ukoncit.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • K otázce, já bych ho jako ženská pustila a popřála mu pěknou zábavu. Co jsou 3dny na horách? já sama bych tam jela klidně i na 14dní, a přítele bych nechala tam kde je. :D To znamená doma, ať si chodí do práce a jela za nim až za dalších pár dní, kdyby to vyšlo. Já sama jsem byla na dovolené bez přítele a přítel beze mně a to jsme se neviděli díky tomu dva měsíce :)
    Ona asi bude chyba aj v tobě. Když řekneš že neumíš lyžovat, co bys tam dělala.
    Jsi tolerantní tak mi řekni v čem? že se učíš na státnice? (to je snad pochopitelné) a že on chce při učení na 3dny vypnout z kamarády a místo aby jsi na ty hory jela též, tak řekneš že neumíš lyžovat a nemáš prachy? Tak na tom zadku s prominutím neseď sežeň si peníze a jeď i ty.
    a nebo víš co? , skonči to, beztak takový vztah dle tvého příspěvku ti nevyhovuje, tak nač ho udržuješ?

  • lulatko20.2.2013 11:45

    Já razím teorii, že i ve vztahu má každý právo zůstat samostatnou jednotkou, má mít čas a prostor na své koníčky, kterých je hloupost se vzdávat jenom proto, že partner jim neholduje. Vztah není o tom si někoho k sobě za každou cenu ve všem přivázat - v tom by se časem zadusil každý. O to důležitější je ale vzájemná důvěra a respekt a zájem o a udržování společných aktivit. Jestli není důvod se domnívat, že Ti za zády zahýbá, vůbec bych ho neomezovala. (Kdyby tento předpoklad byl, zakazování taky ničemu nepomůže, to už je pak na zamyslení se nad rozchodem.) Nejsi jeho matka a on Tvé malé dítě, abys mu něco zakazovala, nebo přikazovala jenom proto, že máš pocit, že mu dopřáváš přílišnou volnost. :-o Zachování si jisté samostatnosti a nezávislosti do určité míry vztah určitě neohrozí, naopak! Tím spíš, že máš Ty sama teď jiné starosti a nemáš možnost se mu víc věnovat. Naopak, byla bych ráda, že když s ním nemůžu plnohodnotně jet já nebo s ním nějakou aktivitu nesdílím nebo nechci sdílet, že je schopen si to kompenzovat jinak.
    Druhá věc je, jak to ve vašem vztahu vypadá jinak; jestli je tohle nějaká současná "krize" plynoucí z aktuální situace, nebo opravdu jste se hodně odcizili a bylo by vám oběma líp, kdybyste to zabalili. A na to znáte odpověď jenom vy dva.

  • venysek20.2.2013 14:05

    No, já nevidím problém v tom, že si chce zalyžovat s kamarády, ale přijde mi, že ty jsi na něj naštvaná, protože tobě se nevěnuje tak, jak bys chtěla.. My jsme s manželem kdysi měli velký vztahový problémy kvůli společnýmu času, protože jsme studovali oba a manžel vyžadoval na učení víc času než já. Dost se toho vyřešilo, když jsme se sestěhovali, takže bych možná až tak nezahazovala ten plán, že byste spolu bydleli. Oba jsme dělali zkoušky a zároveň jsme se nezanedbávali. Teď manžel školu dokončuje, píše diplomku, já čekám miminko a tím, že spolu bydlíme, tak i když se celý večer musí věnovat práci a kvůli klidu v jiné místnosti, vždycky si na mě chvilku najde a funguje to.. Pokud o ten vztah stojíš a máte možnost to spolu zkusit, tak do toho jdi.. Tím nic nezkazíš..

  • Tohle co popisuješ, mi absolutně nevadí a nevidím v tom zásadní problém. Naopak jsem ráda, že mám samostatnýho soběstačnýho chlapa a ne nějakou kouli na noze, která se beze mě nikam nehne. Jednou jede někam on, podruhý jedu zase já, ani jeden toho druhýho neomezujeme. A abych pravdu řekla, občas jsem i ráda, že je pryč a já mám čas na sebe. Každej máme svůj okruh kamarádů, ale máme i dost přátel společných, takže semtam podnikneme i něco společně. Je to jenom o tom, co komu vyhovuje. Jestli se s ním máš rozejít nebo zůstat, to si musíš vyřešit sama, s tím ti nikdo neporadí.

  • Ahoj, pokud máš chut to skončit, skonči to. Jde jen o to, jak to cítíš ty, oni ostatní holky včetně mě jsou uplně jiné než ty a každá by to udělala jinak a všechny podle svého:) Jsou páry, kde jim to klape, jsou spokojení v manželství, ale na dovolené jezdí každý sám, protože jeden třeba miluje hory, druhý moře, na začátku vztahu se přizpusobovali ale vždycky jeden nebo druhý se tam trápil. Tak to vyřešili takto. A zase jsou na druhou stranu páry, které si neumí představit, že by jeden bez druhého jeli na dovolenou, do takové skupin zatím patřím i já s manželem, i kdy na jednu stranu mě začíná dost lákat zajet k moři třeba jen se segrou a není to o tom, že si tam chci někde pokoutně užít. A nevylučuji, že do budoucna si dovolenou bez něho udělám, zatím si ale neumím představit, že pak by měl i on mít možnost samostatné dovolené a na to zatím nemám:) Ze Tvého dotazu mi přijde, že už jsi víceméně rozhodnutá a byla jsi i před tím, že ta jeho dovolená už je v podstatě spíš taková záminka.

  • Můj přítel také rád lyžuje, ale já sem na tom nikdy nestála a přijde mi, že bych se při první příležitosti přizabila :-D
    Myslím, že je lepší, pustit ho jednou za rok na hory samotného než aby se se mnou plácal na dětské sjezdovce nebo seděl v chatě :-)
    Po 4 letech by ve vztahu už určitě měla být důvěra, takže pokud si nemyslíš, že si tam za těch pár dní najde jinou, klidně bych ho pustila...
    A ohledně zbytku tvé otázky:
    podle toho, co píšeš mi přijde, že je váš vztah asi "přechozený". Když to už teď nefunguje, tak si myslím, že společné bydlení to nevyřeší, spíš vše jen zhorší. Pokud radši tráví čas s přáteli než s tebou, bude takový asi i když budete sdílet jednu domácnost, akorát ty budeš mít neustále na očích, kdy je a není doma.
    Je těžké to soudit, pokud jde někam sám jednou za čas, tak bych to neviděla jako problém, myslím, že si v každém vztahu lidi od sebe potřebují občas odpočinout. Navíc si můžeš vytvořit svůj program a zajít si tam, kam by s tebou on nešel nebo vyrazit ven se svými přáteli. Jestli ale chodí na zábavy každý víkend a chová se jako nezadaný, netolerovala bych to.
    V první řadě bych se asi zamyslela nad tím, co od takového vztahu vlastně čekám. Chcete nějakou společnou budoucnost a nebo jste spolu třeba už jen ze zvyku nebo ze strachu, hledat jiného partnera?
    Zkuste si o tom každopádně promluvit, pokud ti něco ve vztahu vadí, nepřecházela bych to. Třeba si sama uvědomíš, že bys mohla být tolerantnější, nebo naopak, že on tráví víc času jinde a tebe zanedbává.
    Možná nakonec zjistíš, že bude lepší, když si každý najdete někoho jiného.

  • Já nevím jestli jsem to pochoplila dobře...ale tak to vypadá že jsou oba mladí,jen s tím rozdílem,že každý má jinou představu o životě..Ty se učíš,nemáš potřebu tolik nikam vyrážet,ani zkoušet nový věci a zřejmě ani ty finance.Přítel je na tom opačně,ale nepůsobí to tak že by nechtěl být s tebou,nabídl ti společné bydlení i akci na horách..to že ty tam nechceš z nějakých důvodů je částečně tvůj boj,protože pokud člověku na někom záleží,tak třeba lyžování zkusí a nebo tam pojede s partou a prostě si vymyslí jinej program,vždycky to jde.A nemyslím,že by měl sedět doma s tebou poukud nikam nechceš a nebo nemůžeš.Samozřejmě nějaká hranice musí být z obou stran.
    Pokud ti tohle nevyhovuje asi je lepší se rozejít,protože pokud se úplně ve vztahu liší představy o volném času a plánování,nemůže to moc fungovat a taky to asi tak už necítíš...

  • Viem, ze mas tazku situaciu, ja som to parkrat tiez zazila pocas skuskoveho a v lete sa budem ucit na statnice a uz ma to desi.. Je statisticky dokazane, ze pary sa ovela castejsie rozchadzaju cez skuskove ako mimo neho.. Takze podla mna treba vydrzat tie stresy a celu tu situaciu, ze nemozes byt tak casto s partnerom a chodit von, a potom to bude zade lepsie uvidis :-)
    Mozno by situaciu ciastocne vyriesilo spolocne byvanie, aby ste boli spolu aspon trochu, ale obaja by ste si museli byt vedomi, ze ty sa musis ucit na statnice a brat to tak, ako to je - ze s nim docasne nemozes chodit von, ale je fajn, ze spolu aspon byvate..
    A co sa tyka jeho konickov (a toho lyzovania), my mame podobny "problem" - moj manzel je vasnivy lyziar, tento rok sme teda isli na tyzden na hory, isla som tam kvoli nemu, aby sa mohol venovat
    svojmu konicku, ale kedze mne sa lyzovat velmi nechcelo, aj tak lyzoval sam.. Ja by som partnera nechala, nech ma konicky, aby nemal pocit ze ho obmedzujem.. A ked budes mat po statniciach, bude to lepsie, len to treba vydrzat :-)

  • Já si myslím, že chyba není jen v něm. Pokud on vydělává a vzal by tě na tu dovolenou, tak s ním. Já jsem měla přítele (teď už manžela), který vydělával a třeba zaplatil větší část dovolené s tím, že nemám tolik peněz, ale zato jsem mohla připravit nějaké jídlo nebo jsem ho jako poděkování na konci dovolené pozvala na večeři...a nikdy jsme v tom neviděli problém. A nebo mu to vrátíš později po brigádě. A že nelyžuješ? Tak si na ty lyže stoupni, zkus to. On to ocení a co víš, třeba budeš mít do roka lyže a budeš to mít ráda. A neříkej, že se musíš tak hrozně učit, že by ti neprospěly 3 dny na horách. Já mám státnice za sebou a takové rozptýlení bych jen ocenila. A kdybych nelyžovala....no tak si tam vezmi učení, uč se tam a večer až on dolyžuje, tak můžete na večeři, do bazénu, na procházku...a ještě spojíš příjemné s užitečným. Promiň ale na mě to spíš působí tak, že mu to užívání závidíš, ale nechceš slevit ze svého a chceš, aby on tě litoval a kvůli tobě si taky nic neužil. Tobě se tato odpověď nebude asi líbit. Radši ten vztah skonči, protože přijde mnoho chvil, kdy chlap si bude moct užívat a ty budeš třeba doma sedět s dítětem. To se ti taky bude těžko překousávat. Já mám teď například pětiměsíčního syna, manžel jezdí jednou týdně na lyže, já sedím doma. Vždyť bych se musela zbláznit, kdybych to řešila. No tak jednou lyžuje a podruhé vezme kočár a dopřeje mi 2 hodiny pro mě - vana, spánek, kosmetika....

  • Já teda nevidím nic špatného na tom, že jde lyžovat s kamarády, kor když ty na něj nemáš čas a navíc ani nelyžuješ.
    A asi bych ten vztah úplně nezahazovala, podle mě to bude tím, že se teď učíš na ty státnice, což chápu, ale až je uděláš, tak na něj budeš mít čas jako předtím, ne-li víc.
    A ohledně toho bydlení, asi bych nešla bydlet s někým, pokud nemám nějaký příjem a on by mě musel v podstatě živit.

  • inthense20.2.2013 14:37

    ahoj,pises,ze ted nemas moc casu kvuli uceni.jak to bylo predtim?chodila jsi s nim ven,meli jste spolecne chvilky?jestli ano,tak dodelej statnice a vratte se k tomu,co bylo predtim.nebo i mezi ucenim muzes najit hodinku treba na spolecnou veceri,prochazku atd.co se tyka hor,ja bych ho pustila.lyzuje rad,ty ne.je to jeho konicek.nejhorsi co muze byt ve vztahu je,zakazovat konicky.mozna,ze jsi hodnekrat odmitla jeho spolecnost,ze uz radeji chodi sam a nepta se te-mozna

  • neviděla bych v tom problém. já taky jela bez přítele na hory protože na to neměl peníze a moc nelyžuje a vůbec mu to nevadilo. a on pak jel zas s kamarádem na týden do Dánska, když já musela být v práci. myslím, že asi zas tak tolerantní nejsi. vždyť když Ty nemáš čas a peníze, proč by on měl s Tebou sedět doma?
    snažila bych se od učení na chvíli odtrhnout a s přítelem vyrazit třeba aspoň na výlet. a rozhodně bych mu nezakazovala někam chodit s kamarádama. naopak, když budete mít každej svoje zážitky, můžete si je vyprávět a váš vztah to obohatí.
    být Tebou bych se zamyslela hlavně nad tím, co můžeš změnit Ty, aby vám to klapalo. držím palce

  • Tak jeď taky někam a dělej, co baví tebe. :) Nemusíte být nutně spolu, i když si asi nedokážu představit, že by se takhle zachoval můj přítel nebo já k němu, my spíš chodíme všude spolu...
    Ale jinak na tom nevidím nic špatného, ty lyžovat neumíš a asi se ti tam ani nechce, ale proč to zakazovat i jemu. Nabédl ti společené bydlení, takže asi stojí o to, aby to mezi vámi bylo lepší.
    Na mě tvůj ale příspěvek působí tak, že už ho máš plné zuby a to je na nejlepší cestě se na to vykašlat. :)

  • Simea20.2.2013 10:48

    Nemas penize a navic neumis lyzovat?? Uz jenom za tohle bych poslala kamsi..

    Z celeho tveho prispevku to na me pusobi, ze uz ses prakticky rozhodla pro rozchod, jenom porad doufas, ze se neco zmeni.

    Pokud bych mela vlasti prijem, bydleni, tak bych s takovym partnerem nezustala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist