Angličtina - jak a z čeho se ji pořádně naučit?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32543 19.2.2012 17:58

Když už jsem tady zahlídla dotaz ohledně angličtiny, tak bych uvítala radu, jak se co nejlíp naučit doma anglicky. Učím se angličtinu ve škole už cca 12 let, ale pokaždé jsme měli jiného učitele, takže si netroufám říct, že ani za tolik let moc neumím. Mám malou slovní zásobu, v časech se úplně ztrácím a budu dokončovat Bc., proto bych se o prázdninách chtěla věnovat angličtině, ale ne v nějakých kurzech, jen doma, třeba i s přítelem, který umí dost dobře, ale, že by mě doučoval, to nechce. Doporučily byste mi nějakou učebnici pro samouky, pokud možno ne pro úplné začátečníky, kde je How are you?:D atd... jen bych se chtěla pořádně naučit časy a nějaká ty slovíčka, skladbu věty celkem ovládám a takové ty ostatní věci. Nebo máte někdo zkušenost s nějakým on-line "kurzem" nebo jak to nazvat, dopisováním s cizinci přes internet, sledování filmů v původním anglickém znění s anglickýma titulkama a podobně?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mrkni taky na http://www.helpforenglish.cz/
    Je tam dobre vysvetlena gramatika, ruzne testy apod. No a divat se na dvd v anglictine s anglickyma titulkama (podle toho, na jake urovni jsi - mozna zacit s lehcim zanrem... ;-)
    Nebo treba britske nebo americke radio on-line (pres internet)

  • Já i manžel jsme se anglicky naučili dobře podle jedné knížky. A dobře jsme se pak domluvili ;) Je to pro začátečníky, je k tomu samozřejmě klíč a co jsem tak četla, tak si tu knížku chválí hodně lidí, je v ní opravdu všech (byla k ní i kazeta mám za to, ted to bude asi CD :D) Je to ANGLIČTINA PRO SAMOUKY nakladatelství LEDA ;) Já jí mám už pomalu stoletou a prodává se stále v novém a novém vydání :) Nedavno jsem jí zahlídla v knihkupectví;)

  • Ahoj, já bych ti doporučila, pokud tvůj partner umí dobře anglicky, tak zkuste doma mluvit anglicky, psát si sms v angličtině atd....mě nejvíc pomáhají knihy bez českého překladu, kde si ty slovíčka musím vyhledat. knihy jsou založeny na počtu slov, a slova se tam pořád opakují, takže se ti vryjí do hlavy. Nakladatelství macmillan. jsou odstupňovaný dle pokročilosti a jsou to knihy, které znáš. Např já mám milionáře z chatrče, pak romeo a julie atd. Knihy o cca 70 stranách. Jsou tam i cvičení, který teda já nedělám :-D jo a filmy v originále jsou super...naposloucháš to a naučíš se tím časy atd.

  • Verousek8919.2.2012 20:01

    Já mám fajn zkušenosti s toutu: English All Around - Kurz angličtiny pro samouky. Je z nakladatelství Cpress. Koukat na filmy také hodně pomůže a když umí přítel anglicky, tak si doma hoďte pár rozhovorů, až to budeš ovládat lépe, můžete se pak bavit více, to také hodně pomůže :) A co se týče malé slovní zásoby, určitě si kup nějakou knížku, kde jsou slovíčka a učit se a učit se :) A dopisování s cizinci je taky fajn věc, akorát tohle nemám odzkoušeno s angličtinou, ale já dopisovala italsky.

  • Sledování anglických filmů je super, ale ještě lepší je jet do Anglie nebo prostě někam do ciziny třeba jako Au pair. To tě přinutí se tu řeč naučit, vím o čem mluvím :-) . Vloni jsem byla na půl roku v Anglii a perfektně se teď odmluvím :-) . Poznala jsem tam super holku a s tou si stále dopisuji, takže si pořád angličtinu udržuji :-) . Letos na podzim jsem za ní chtěla jet, ale bohužel to nejde, tak jsem jí alespoň poslala nějaké drobnosti přes společnost https://www.emons.cz/spedice-pusobnost/mezinarodni-preprava-zasilek-a-baliku-do-zahranici/ , u které byla možná přeprava zásilky do zahraničí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist