Anglictina

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410275 8.5.2021 9:18

Dobry den, je mi 16 a chodím do 2. na gympl. Chtěla bych se vás zeptat, jak jste se naučili anglicky? Včera jsme si dělali úrovňový test a vyšlo mi bohuzel B1... Chtěla bych s tím něco delat, ale nevím jak. Přijde mi, ze proste ani nevím, jak začít se to učit. Doucovani mám jednou tydne, ale většinou hlavně konverzaci nebo vysvětlení látky probírané ve škole. Budu moc rada za vaše typy, protože se i celkove anglictiny bojím, jak ve škole, tak v distancni výuce. Dekuju🥺

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy8.5.2021 9:52

    Pro mě jsou na učení nejlepší seriály v originále s titulkami. Zatím tedy potřebuji české titulky, ale věřím, že se časem vypracuji na anglické (přeci jen psaný text je srozumitelnější než mluvené slovo).

  • Dceri hodně pomáhají filmy/seriály v aj. A taky hraje online hry kde s ostatními mluvi anglicky.
    Mne na psanou formu pomáhaly taky hry v angličtině kde informace ve hře co dělat, kde najít apod byly v aj taky.
    A hlavně proste ten jazyk používat. I když se dělají chyby. Mela sem na různých messangerech lidi z celého sveta-kanada,Rusko,Indie,USA,...a s nimi jsem psala anglicky.
    A rodilí mluvčí byli obvykle velmi tolerantní k nepresnostem a dokázali pochopit co jsem tím vlastne chtela říct.

  • interstellar8.5.2021 15:21

    Na youtube you audioknihy adaptované pro všechny úrovně, stačí zadat Graded readers. Lze je číst, poslouchat, nebo obojí. Také jsou dobrá kratší videa s titulky v AJ, je to lepší než seriály a filmy kvůli délce - je třeba si přitom zapisovat zajímavá slova a spojení a ty se pak učit. Taky je hodně apek do mobilu na slovíčka. Nejdůležitější je vystavovat se angličtině, cíleně si poznamenávat fráze pro učení a k nim se pak pravidelně vracet..

  • B1 není zas tak špatná úroveň :) Fajn je test, kde máš všechny části - speaking, writing, reading (včetně gramatiky a porozumění textu). Pak ti u každý části vyjde úroveň, můžeš mít u jednoho třeba A2 a u dalšího klidně C1, každýmu jde něco jinýho. Pak bys věděla, na co se zaměřit. Mně hodně pomáhají filmy a seriály v angličtině (Netflix nebo různý stránky s anglickýma filmama), většinou si dávám český titulky, protože koukám večer a jsem líná :D Ale rozumím tomu i s anglickýma, bez nich si netroufnu. :) Můžeš si číst třeba zprávy v angličtině, to nám doporučovala učitelka kdysi na střední. Ale trochu tě uklidním, jsem na vysoký a mám B2 (podle písemnýho testu, bez speakingu, writingu). Jazyky mi prostě nejdou, ale zase mi jdou jiný věci. ;) A jestli se nepletu, tak maturita z angličtiny je na úrovni B1.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist