Alkohol ve 13ti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411221 28.11.2019 2:38

Dobry den, je mi 13 a od tech 11 jsem zacala pit. Zni to divne kdyz jsem jeste dite. Prosim vynechte odpovedi typu : "normalne nepij nic na tom neni" nebo "mas dost casu pockej si". V 11ti to byli jen frisca a panaky rumu. Myslim ze mi bylo i tech 11,5. To je jedno 11 a 13 neni moc rozdil. Prostě jsem se rozchlastala. V 11 Frisca, panaky. Ve 12 piva 2litrovky, placatka rumu. A ted ve 13 rum, vodka, piva a tak.. Potrebuji prosím poradit jak prestat. Muj tata je slusny alkoholik si troufám napsat. Od malicka lidi rikaji ze jsem jak pres kopirku. Taky mi bylo 4 a tak do 6 let jsem upijela dost velky rundy piva v hospode s tatou. A aby toho nebylo malo tak v 6 letech jsem s rodinou meho taty (me rodice spolu nejsou) slavili babicky narozeniny a všem bylo jedno ze tata do me lil tak 3 panaky, samozřejmě me to nevadilo ani nikomu okolo. Spis se smali, protoze z taty strany jsou vsichni alkoholici. A takhle to zacalo..Ted furt platim alkohol jenom ja a nebavi me uz utracet. Jednou jsem domu prisla uz opila jenom me poucili a servali. Prosím vas o radu, jak s tim prestat? Nechci dopadnout v dospělosti jako alkoholicka ktera bydli furt u rodičů a nema penize.
Dekuji za přečtení a odpovedi. Hezky den :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud je pravda co píšeš a nedokážeš s tím přestat tak si vyhledej odbornou pomoc.

  • Ano, vyhledej odbornou pomoc, nepises o mamince, do 18 bys mela jit k lekari s jednim z rodicu, ale muzes se zkusit obratit na skolniho psychologa, tam sla jednou dcera i beze me a ze skoly me neinformovali (ale jednalo se o rozpor mezi zaky, ktery se na miste vyresil).
    Ovsem musis pocitat s tim, ze se do toho pravdepodobne zapoji i socialka, nebot toto uz je celkem zavazna vec a skola to bude muset hlasit.

  • dzusinka28.11.2019 10:49

    Souhlasím s ostatními, že je třeba už odborná pomoc, zkus se třeba obrátit na Linku bezpečí pro začátek https://www.linkabezpeci.cz/
    Přeji pevnou vůli a odhodlání!

  • macicekkajik28.11.2019 10:57

    Tím, že je tvůj otec alkoholik, je lehčí do alkoholismu spadnout. A ještě lehčí tím, že tě sám otec takto podporuje. Řekla bych, že by bylo i dobré změnit bydliště. Nemůžeš jít bydlet k mamince? Protože, když žiješ v alkoholickém prostředí nebude lehké s tím skončit. Jak už tu říkali holky, bude to chtít odbornou pomoc a zásah OSPOD a také hodně pevnou vůli. A nezapomeň, když jsi jednou alkoholik, tak jsi do smrti alkoholik, což znamená, že už do konce života nesmíš přičichnout k alkoholu, protože se alkoholismus může znovu rozjet. Držím palce, ať to vše zvládneš. Nebude to vůbec lehké. A také si najdi lidi, o které se můžeš opřít, a kteří tě podrží v jakékoliv situaci. Nejhorší je být na vše sám.

  • Nevim proc ale cele mi to prijde jako vymysl.
    Kde bys jako ve 13 brala penize abys vsechno platila sama?
    A jinak, pokud je to opravdu pravda, je videt zebproblem si uvedomujes, co tak pouzit a posilit svoji vuli a prostw to nedelat? Pokud by nekdo na tohle pindal - ja tak skoncila s kourenim a osoba z blizkeho okoli jak s kourenim tak a problémy a alkoholem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist