Alkohol

Otázku položila: Bývalá uživatelka #196082 24.4.2020 23:27

Dobrý den, mé mladší sestře je 15 a při oslavě si jednou lokla šampaňského. Opravdu jen jednou. Ještě ten večer ji bolela hlava a bylo jí velice nevolno... Bolest břicha atd, nic spojeného s menstruací to není. Tak mě napadl, jestli nemá třeba intoleranci alkoholu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy25.4.2020 8:44

    Já bych si tipla, že to loknutí nebylo jen jednou :-D

  • Já jsem kvůli alkoholu byla na alergologii, neboť se mi po napití udělají velké fleky na obličeji a úplně mi ten obličej hoří a bolí, jako kdyby mi někdo natahoval kůži. Paní doktorka mi řekla, že alergie nebo právě intolerance na alkohol neexistuje, že ale není vyloučeno, že to není na nějakou jinou složku. Tak mi doporučila pít pouze čistou vodku, pokud budu chtít pít. Každopádně si nemyslím, že by to bylo z alkoholu, ale spíše z jídla. Kdo z nás na oslavách nezkusí to a ono:-D

  • Pokud si jen lokla, tak si myslím, že tím to nebude. S když oslava, tak se možná trochu víc přejedla nebo dávala pátý přes devaty ne?

  • A já si zas myslím že to klidně může být z toho.. Já osobně moc nepiju ale když si dám víno nebo pivo jsem v pohodě, za to když si třeba i jen loknu šampaňské tak jdu okamžitě zvracet mám to takhle už roky tak nevím.. Po tom co se mi to stalo opravdu nekolikrat po sobe už to radši nepokousim

  • Alergie na alkohol asi ani není. :) Ale i já když si loknu piva, tak si mi udělá nahned nevolno a chce se mi zvracet (nebo zvracim), protože mi to prostě nechutna a je mi ta chuť odporná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist