Alergie na vejce?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35134 11.4.2013 0:32

Ahoj holky, prosím o názory.
Syn téměř 10měs. se mi již dvakrát šíleně poblindil poté, co jsem mu do zeleniny přidala vařený žloutek. Vždy to bylo tak dvě a půl hodiny po jídle a ven šlo úplně vše. Předtím ho měl též dvakrát a to bylo ok. Od té doby ho nedávám, ani kousek, bojím se (první epizoda byla dost dramatická).. Předevčírem mu babča do ovocného příkrmu rozdrobila dva piškoty (které předtím nikdy neměl) a taky asi za dvě hodiny vše vyzvracel. Takže zase za to zřejmě mohly vejce. Vždy to bylo jen zvracení, nic jiného, žádný průjem s krví, žádná vyrážka.
Setkala jste se některá u dítka s něčím podobným? A opravdu to nakonec byla alergie? Nic jiného mu zatím nevadí (mléko, lepek)...
A ještě jsem se dočetla, že při této alergii se nemá jíst kuřecí maso, že má podobnou strukturu bílkovin jako právě vejce...? Ještě ho nejedl a tedy nevím, zda ho vůbec zařadit.
Díky za každou odpověď:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • duramura11.4.2013 10:43

    proste ho vysadte, zaradite ho az o dost pozdeji. kamaradky mala reagovala stejne a ve trech letech ho uz dlabe. nam vadilo mleko (pres mou striktni dietu i me kojeni) a ted po roce uz s nim nema problemy, stejne tak se mi nekolikrat zeblila ze spenatu a po cca 3 mesicich sem ho zkusila znovu a uz ho toleruje. vajicka zkousime take az ted ve 14m (driv nam nedoporucovali) a OK

  • Alergie to být nemusí,podle mně není.Jen mu třeba nemusí chutnat. Zkus na čas vysadit a pak zkusit Jiné problémy nemá?

  • Já mám pravděpodobně dítě alergivké na bílek. Žloutek ani kuřecí maso nevadí, reaguje ale zase jen vyrážkou, ekzémem, zažívací problémy nemá, neblinká. Ano, při alergii na vejce vadí pravděpodobně i kuřecí maso, je to stejná bílkovina. Bud zkusit pediatra, zda udělá testy z krve, nebo se zeptat na alergologii, ale tyto testy se větsinou dělají u dětí od 1 roku a ještě tak nejsou vždy přesné. Já dělala u vejce i kožní test, potřela jsem bílkem kůži. Z krve test malému nedělali, a ani nebudou. On mi reaguje jen na bílek, ani piškot mu nevadí, ale nikd y jich neměl víc jak 3. Pokud je to alergie na vejce, pozor na očkování Priorixem od 15měsíce, vakcína obsahuje vaječnou bílkovinu, je totiž pěstovaná na kuřecích embryích.

    http://www.proalergiky.cz/alergie/alergie-na-vejce

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist