Alergie na mléko

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26822 24.1.2012 19:08

Holky, tak musíme vyzkoušet, jestli není malý alergický na mléko a protože plně kojím, musím na tři týdny vysatit mléko a veškeré mléčné výrobky. Nemá s tím některá zkušenosti? Co vlastně teda můžu nebo nemůžu? Je mi jasné, že na jogurty a sýry můžu teď zapomenout, ale je ještě něco, co nemůžu? A není něco místo mléka, co bych si mohla dát do kávy (melta, caro)?

Holky, moc děkují za rady, to by mě nenapadlo, kde všude to mléko je :-(. Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • bacha na maslo,syn ma alergii na mleko od roku,my kupujeme rostlinny ruk jako je rama perla stella atd.jinak neji syry,jogurty,pribinaky atd+mleko,je to boj

  • U nás je to to samé. Bezmléčná dieta je peklo.... slintám u reklam na jogurty.... Musíš pečlivě číst obaly jídla co kupuješ, jsou tam informace pro alergiky a když tam píšou MŮŽE OBSAHOVAT STOPY MLÉKA, tak máš smůlu. Nesmíš ani pečivo (zadělává se mlékem nebo obsahuje máslo), vlastně ani nic sladkého kromě piškotů (já si je mažu marmeládou), pozor i na uzeniny, tam přidávají kdeco.... Takže já se živím ovocem, zeleninou, přesnídávkama, maso, brambory (nemaštěné), rýže, těstoviny. Jogurt se dá koupit kozí (mívají to v Bille) nebo sójový, ale ten je pěkně hnusnej, kozí je fajn. Sójové mléko je taky pěkně hnusné, takže kafíčko radši černé.... nebo můžeš zkusit kozí mléko, jestli ti nesmrdí.
    Je to holt o disciplíně a čtení obsahu potravin, co nevím co obsahuje, to nejím. Ze začátku jsme to důsledně nehlídala a nezpelšovalo se to a chtěli nás poslat do nemocnice, tak to hlídám jak pes a je to v pohodě. Držím palce.

  • mám to za sebou, my nakonec museli přestat i kojit, protože nesnesl ani kojené mléko na dietě, několik pobytů v nemocnici atd...ale při dietě kromě klas. výrobků musíš číst etiketyy, mléko obsahuje i některé pečivo, šunka atd...ta alergie je obecně na mléčnou bílkovinu, tzn. i na jiná mléka než BKM a na alergickou reakci stačí stopové množství. Takže máslo jsem nahradila modrou Flórou, páč třeba Rama obsahuje mléčnou bílkovinu, mléčné výrobky kalciem v tabletách, šunku si hlídala složení, stejně jako pečivo, nebo si pekla chleba doma a jedla jsem hlavně drůbeží maso, králíka, brambory, těstoviny, zeleninu a ovoce a to já ještě dostala navíc i besójovou, bezvaječnou a bezlepkovou, protože my kadili víc krve, než stolice, Taky jsem za měsíc shodila asi 10kg a přesto naprd. Nakonec nám dali Neocate, nesnesl ani Nutrilon Allergy care:-)))). Ale dneska v pohodě, baští všechno a je to kluk jak buk. Ale prostě hlídat etikety a jak tam bude mléčná bílkovina, pryč s tím, jinak můžeš cokoliv:-)))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist