Alergie a astma u dětí, máte zkušenosti?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #229871 14.5.2017 9:36

Dobrý den,
dcera 5 let zjištěno průduškové astma,nasazena léčba Aeirus sirup 2,5ml denně,Floxitide(dýchání přes přístroj.Tak má někdo tyto nemilé zkušenosti s tímto astmatem tak prosím dejte vědět. Už je to na prášky...Dcera co měsíc nemocná(kašle celý den i v noci ve spánku).A druhý dotaz :Kdy by se měli dělat správně testy na alergie?Jsme totiž pozvání na testy až v červenci což mě příjde pozdě.Děkuji

  • 15.05.2017 18:21:54 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 15.05.2017 18:21:54 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mě to zjistili asi taky kolem pátého roku, pamatuju si ty bezesne moci ,moje i našich,dusila jsem se,až zvracela.... První třídu jsem skoro nechodila,pořád doma,pořád kašel.. Naši tenkrát neměli moc peněz,ale i přesto mě vzali k osvědčené homeopaticce, jedna návštěva vycházela asi na 1500,- ,ale tenkrát mě to fakt zachránilo... Užívala jsem je asi tři,čtyři roky,co si pamatuji. Teď je mi 23 a mám tak nějak pokoj. Kromě alergií na jaře,tedy... Držím palce,je to náročný pro dítě i mamku...8-.

  • maxice14.5.2017 13:40

    Můj syn 4roky také prokázáno astma, testy mu dělali hned když jsme byli na alergii, odebirali krev a z toho dělali testy na vše možné. My bereme 2x denně sirup Xyzal a 2x denně dejchame pres chamber 2vstriky Fullhale... teď dcera 1rok, tak ji to zjistili také, nejprve jsme skončili v nemocnici s kašlem, chrcenim a dusnosti... jinak nemocní též často... synovi už nasadila dr.i ribomunyl na posílení imunity a ten zabral hezky. Pri velkém kašli na noc doporucuji půlku ditiadenu, to nás nechá co se týká syna vyspat...

  • Thea1414.5.2017 14:47

    Mě to diagnostikovali ve 3 letech, léky už nevím jaké jsem brala (takový vdechovací prášek na S, ale ten už se nevyrábí), ale pamatuju si inhalace a pak dvouměsíční pobyt v Luhačovicích. Mamka tam byla se mnou a pak jsem víc jak rok byla úplně bez potíží. Taky mi pomohla hra na flétnu a sborový zpěv (hrála jsem 9 let, zpívám dodnes). U astmatiků je velmi důležité správná technika dýchání (do dolní části plic), navíc to zvětšuje kapacitu plic a odolnost průdušek a i imunitu. Testy na alergie mohou být v létě zkreslené, správně by se měly dělat až na podzim, kdy už není pylová sezóna, krevní testy se ale dělají celoročně.
    Jinak astma je sice běh na delší trať, ale není to tragédie. Můj alergolog tvrdí, že správně léčené astma i alergie, jsou úplně bez potíží a bez příznaků. A má pravdu. Já z astmatu asi v sedmi letech vyrostla (dnes je mi 26), prý i díky zpěvu/flétně, dnes beru jen Aerius 1x denně, přes zimu Bronchovaxom (pak nejsem nemocná vůbec), ale když už mě chytne kašel, na noc si beru 1x Singulair. Taky ohromě pomáhá pobyt u moře nebo v solných jeskyních - některé pojišťovny toto dětem proplácí, já takhle byla v Řecku na 2 týdny, takový extra tábor specielně pro astmatiky ;-)

  • syn (4,5 roku) má stejnou léčbu a to i bez diagnozy astma/alergie - negativní testy.
    dělali mu testy ve 3,5 letech. kdy je dělat? ono jde o to, kdy má Dr volno a objednací lhůty bývají dlouhé. tam se nedá říct, kdy vyloženě je správný termín pro to, testy dělat. podstatné ale je, že alespon týden před testy se musí vysadit antihistaminika (Aerius) a tudíž je pro vás léto lepším termínem, protože dítko nebude tolik chytat nemoci (dětský kolektiv, chladno).
    a na doporučení Dr má 4týdenní pobyt v Luhačovicích, tak doufám, že mu to pomůže. obdobně jako v létě moře a hory.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist