Alergie?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27688 28.5.2012 21:37

Ahoj holky. Mám otázku. Nikdy sem nebyla na nic alergická... ale uz od patku me trapi hrozna ryma a za posledni dva dny se k tomu pridala jeste bolest v krku - kdyz polykam tak jako bych polknula velke sousto, tak to nějak dře; a zacinam i trochu kaslat, boli me na pruduskach, spatne se mi dycha. Muze to byt projev nejake alergie?
Jak rikam, nikdy jsem alergicka nebyla, ale pred jeden a pul rokem jsem mela mononukleózu a od té doby se mi podarilo chytnout vsechny mozne nemoci co sly kolem. Mohla bych se znicehonic stat i alergicka?
Diky za odpovedi.:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • faith.verus28.5.2012 21:46

    Nemáš třeba stále oslabenou imunitu? Alergická můžeš být, ale ta bolest krku mi to toho nějak nezapadá. Spíš to bude nějaký bacil spojený se změnou počasí. Můžeš mít třeba v noci suchý kašel a nemusíš ani o něm vědět. Mě o nem vždycky informovali rodiče. Jinak alergii můžeš chytnout v jakémkoli věku. Snad Tě bolest přejde. Hodně zdraví :-)

  • AHojky já jsem také měla mononukleózu a pak jsem začala mít alergii , ale to co ty popisuješ tak asi alergie nebude. Spíš bych řekla, jestli nejsi nemocná. J8 když mám alergickou rýmu tak mi nic jiného není.

  • petulinkaa1328.5.2012 22:39

    Tak to jsem mela nedavno,ale bolest vylozene v krku jsem nemela,ale jinak jsem byla k.o. od brzena kdy jsem samovolne potratila a nasledne brala antibiotika jsem mela tak oslabneou imunitu,ze se na me lepilo vse,takze jsem pak zacala brat preventan a mam zatim klid :-) vytrpela jsem si toho dost,takze spis vitaminy a posilovat imunitu :-) alergie by se takto az neprojevovala si myslim....co vidim alergiky kolem sebe.

  • Něco podobného má momentálně syn - spíš než alergie, tak je to nějaký bacil. Začalo mu to bolestí v krku a suchým kašlem v noci a chrapotem, pak se spustila rýma a doteď kašle. Teploty neměl, jen lehce zvýšené. Dr. to ohodnotila jako zánět horních cest dýchacích - takže rýma :-). Mezi lidmi toho teď koluje docela dost - takže alergie se neboj. Naordinuj si odpočinek, dostatek tekutin a vitamínů a kdyby se to zhoršilo zajdi za dr., ať zkontroluje zda se Ti rýma nezměnila v zánět průdušek (u toho ale už bývají alespoň zvýšené teploty).
    Ještě jsem si vzpomněla pocit knedlíku v krku, může být projevem laryngitidy (virová nemoc - pro dospělé není nebezpečná a sama většinou do týdne i bez léčení zmizí).
    Brzo se uzdrav a pak se snaž posílit imunitu třeba otužováním.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist