Alergie

Otázku položila: Anonymní uživatelka #400680 10.5.2019 11:58

Maminky mám dotaz. Mám dcerku 4 a půl roku. Máme psa, morčata, v minulosti jsme měli křečka, fretku a kočku . Nikdy žádný problém. V listopadu dostala dcera laryngitidu od té doby jsme furt nemocni. Odeslání na alergologii. Zatím první návštěva jen s odběrem krve. Dcerka nechtěla foukat do trubičky, další avstevu máme na konci května. Ale pořídili jsme si kotě a dcerka začala kýchat. Je možný že by měla alergii jen na kočky? A že by se to projevilo až teď?

  • 10.05.2019 12:27:20 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ano, je to možné. alergie nevzniká okamžitě, ale až při opakovaném a pravidelném styku s alergenem. a záleží na dispozicích jedince, zda se vyvine a jak rychle. ono k tomu mohlo pomoci i celkové oslabení vlivem nemocí.
    taky jsme si pořídili potkany a ze začátku ok a až po tak půl roce jsem začala mít problémy.
    kočka je navíc jedno z problematičtějších zvířat :(
    dokud jsem neměla kontakt např se psem, tak alergie na něj nebyla, pak při pravidelném kontaktu se objevila a když už s ním v kontaktu zase dlouhou dobu )řádově několik let) nejsem, tak alergie není. je mi ale jasné, že pokud bych s ním do kontaktu zase přišla, tak se alergie na psa vrátí. je to prostě alergen a nereaguji na něj jen proto, že nejsem pod jeho pravidelným vlivem. pohladit psa od sousedů mi nevadí, ale mít doma nemůžu.

  • Dala bych si ale pozor na to, že v takhle útlém věku je většina testů na alergie u dětí neprůkazných. Co dítěti vyjde pozitivně může za měsíc být negativní. Imunita se vyvíjí a velmi rychle se to mění.

  • sono210.5.2019 21:33

    Kľudne. Laryngitida je katastrofa, môže chytiť dieťa tak že ostane alergikom, teda chcem tým povedať, že je to predzvesť alergie až astmy. Dcéra dostala rvýkrát ako rok a niečo ročná na konci zimy. Potom ešte za krátko opäť a potom už dlho nie potom opäť ľahký priebeh opäť v zime tiež ľahký priebeh ale horúčka atd. Len prvýkrát sa dusila keď ju dostala. Odporúčam veľmi otužovať a absolútne sa vyhnúť alergénom. Čiže zviera, prach, koberce, kúpiť kvalitný zvlhčovač. A teda zistiť či už je alergik.

  • Ahoj, alergie se projevuje u každého jinak. Nejlepší bude, když s ní zajdeš k alergologovi, aby ji vyšetřil. Pak budeš mít jistotu, jestli je alergická, nebo ne. Dobré je také čistit vzduch v domě. Buďto si můžeš koupit čističku vzduchu nebo vsadit na pokojové květiny jako já. I ony totiž dokážou vzduch čistit. Jestli nevíš, jaké to jsou, tak mrkni třeba sem https://www.womanonly.cz/nenarocne-pokojove-rostliny-ktere-cisti-vzduch-a-udelaji-paradu/ , je tam pár tipů.

  • Ahoj, jestli ti mohu poradit nějakou stránku na skryté alergeny a na to, jak takové problémy řešit, tak ti určitě doporučím třeba článek zde - https://jsme.cz/alergicka-ryma-a-nejcastejsi-alergeny-v-domacnosti . Já jsem s alergiemi problém nikdy neměla, ale prostě u mne vypukly a já s tím začala mít docela dost problém... Naštěstí už vím, co mi ty alergie spoušít a já se tomu tak vyhýbám docela úspěšně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist