Akné v dospělosti

Otázku položila: KalinaM 18.9.2023 16:44

Dobrý den, nemáte někdo podobnou zkušenost - letos mi bude 35 let a poslední 2 měsíce bojuju s akné na bradě a na tvářích. Zkoušela jsem nějakou kosmetiku z lékárny, ale zatím bylo vše bez efektu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • domulek18.9.2023 21:04

    Takovouto zkušenost nemám. Ale obecně bych řekla, že záleží zda dodržujete pravidelnou skincare, jestli používáte vhodné a kvalitní produkty atd. Dále může být i problém na straně hormonů. Nedá se asi takto říci co máte dělat. Spíš bych doporučila pravidelné návštěvy kosmetičky (+ se poradit s výběrem kosmetiky přímo pro vás) a v případě přetrvávajících problémů s akné návštěva dermatologie. Víc se asi poradit nedá.

  • Osobně si myslím, že ve vyšším věku už je to z větší strany otázka hormonů a psychiky. Zkuste si sama říct, jestli se něco ve vašem životě před těma 2 měsíci nezměnilo - v práci, doma, stres, změna nějakých návyků (hygiena - jiné kosmetické přípravky, strava,...). Bohužel spouštěčů je mnoho, u každého je to něco jiného. Nezapomínejte hodně pít, snažit se nasahat si na obličej (např. sedím u stolu a opírám si právě bradu/tvář rukou). Hodně teď frčí kolagen, užívaný vnitřně. Taky trpím akné ve 30 letech, nic nezabírá, a chci ho zkusit, tak uvidíme :-)

  • Vyřadit cukr z jídelníčku, detoxikace těla a vyrovnat hormóny a hlavně se nepaplat těmi chemickými sračkami, co jsou v krémech, raději používat přírodní kosmetiku.

  • HlouskovaMajka20.9.2023 22:03

    Měla jsem podobný problém, v dospělosti je akné prostě fakt hodně nepříjemné. Taky jsem zkoušela kde co, ale nakonec mi zafungoval Orcacollagen. Začala jsem ho denně užívat a akné mi úplně vymizelo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist