Akné v dospělosti

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24703 7.11.2018 15:48

Holky, mám dotaz.

Je mi 26 a poslendí dobou mě docela hodně trápí akné,zejména v oblasti brady a čelisti.
Dělají se mi takové ty ošklivé a bolestivé boláky,nevím už co s tím hlavně v mém věku.
V lednu jsem vysadila HA a docela dobrý,ale poslední cca 2 měsíce hrůza.
Nevite o něčem co opravdu pomůže? Bohužel takové ty "drogerkové" kremy, peelingy,vody atd mi nepomáhají. Obličej si čistím, používám masku atd.

Děkuji moc za rady.)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je mi 30 a špatnou pleť mám již od základní školy. Řekla bych že je to zčásti dědičné, páč moje mamka, které je 53 má téže špatnou pleť. 4 roky jsem chodila na kosmetiku a na laser, ale i když to pomáhalo, pořád to nebylo ono. Pomohla mi až HA, kterou jsem ale musela ze zdravotních důvodu vysadit. Akné se mi od té doby dělá pořád. Někde jsem četla, že pokud to je na bradě, tak se může i jednat o hormonální problém (což mě byl zjištěn zvýšený testosteron). Dále pak se doporučuje nepoužívat výrobky přímo na akné, ale na citlivou pleť , neboť všechny výrobky na akné pleť dost vysušují, což pro pleť není dobré. Od té doby co používám výrobky na citlivou pleť, tak se mi zdá, že mám pleť lepší. Nicméně, vše je nejspíš uvnitř těla, chce to změnit životosprávu a jíst zdravě a pít hodně vody - to je opravdu to co zabírá nejlépe. Ale i když jím zdravě, piju hodně vody a mažu potřebnými krémy, akné se mi tvoří pořád, ale ne v takové velké míře, jako kdysi.

  • První spouštěč mohlo být to vysazení HA, ale určitě krom krémů bych to řešila i z vnitřku- strava, pitný režim, stres... Jen kosmetika nepomůže, dermatolog to taky bude řešit jen z vnějšku nějakým mazáním. Na bradě a čele se prý dost odráží stav našich střev, tak zkusit přidat vlákninu, víc pít.

  • V tom případě už jen max na kožní a hlavně vůbec nemackat,hlavně ty bolaky.

  • Z vlastní zkušenosti doporučuju krém Skinoren. Mně opravdu pomohl, i mým sestrám. Někoho může ze začátku "štípat", ale po pár aplikacích to odezní a pleť se začne zlepšovat.... sama jsem zkoušela vše možné a Skinoren je (alespoň pro mě) zázrak :-)

  • Akné v okolí brady bývá hormonálního původu. Takže bych řekla, že to souvisí s vysazením HA. Pij hodně vody. Pleť moc nezatěžuj kosmetikou. Používej pleťovou vodu/odličovací mléko pro citlivou pleť. ;) Mě s akné hodně pomohla kosmetička :) Řekla mi, jaký typ pleti mám a co mám používat, co ne. Jak se o pleť starat plus chodím jednou za měsíc na čištění pleti.

  • Taky se mi delaly hnusny bolaky na obliceji. A bylo to kosmetikou. Konkretne kremy Anew z Avonu. Jakmile jsem je prestala pouzivat, mam pokoj. A jinak jsem cetla, ze akne na brade zpusobuji gynekologicke problemy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist