Akné a odlíčení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #421661 19.11.2019 9:30

Ahoj všem, poslední dobou trpím dost na akné, poradíte mi prosím nějaký přípravek na odlíčení makeupu, aby mi tu pleť ještě nezhorsil? Zatím používám čistič ubrousky bez parfemace a alkoholu, ale přijde mi, ze to možná pleť trochu zhoršuje. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkus se prestat licit a nechat plet dychat.. sice to neuvidis hned ale plet se ti zacne zlepsovat sama. Skvele je pouzivat prirodni veci na vyzivu jako je maska z avokada. A vubec nejlepsi je z vajicka. http://vychytavkov.cz/domaci-slupovaci-maska-z-vajicka-pro-krasnou-plet/ . Pripadne si kup i zinkovou mast.

  • dana0719.11.2019 10:09

    Na odličování a celkově na čištění pleti používám obyčejné pleťové mléko, ale používám ho tak, že si navlhčím obličej, vmasíruju mléko a umyji vodou, ale téměř se nelíčím, takže tímto jde pěkně pleť vyčistit a vůbec si ji nedráždím a zbytečně nevysušuji přípravky na mastnou pleť. Oči případně odlíčím dvoufázovým odličovačem s oleji. Ubrousky nejsou moc vhodné, to ti pleť ještě víc dráždí. Jak již bylo řečeno, je lepší nechat pleť dýchat a používat přípravky na citlivou pleť a více přírodních věcí než chemie. :)

  • dzusinka20.11.2019 23:01

    Po líčení používám několik kroků. Neměla jsem vyloženě akné, ale spíš nic moc pleť.
    Používám Biodermu zelenou micelární vodu, potom napěním Uriage modrý mycí krém na obličej a tělo a tím to smyji, poslední dny zkouším ještě nanést Růžovou vodu s topolovkou. Osuším ručníkem, který mám pouze na obličej a měním jej co dva, tři dny. Namažu nedráždivým krémem, mám ráda Barekol, Konopný krém na den a na noc Sensital balzám. Plus oční krém vždy. Mám jich víc, ale tyhle dva nejradši.
    Pleť mám smíšenou. Na obě strany výrazně - mastnější i suchou, většina krémů na mě není dost hydratačních. Odličovací ubrousky samy o sobě nestačí, je potřeba pleť ještě umýt i od toho odličovadla.

  • Zajdi si ke kosmetičce. ;) Pleť ti bude pravidelně čistit a poradí ti, jaký přípravky máš používat. Akné jsem měla od cca 11 let, trpěla jsem na něj téměř 9 let. Momentálně už mám jenom sem tam pupínek, řeším už spíš jenom jizvy. Ale pořád chodím jednou za měsíc ke kosmetičce, používám, co mi doporučila ona (krém, odličovací pěnu, slabý chemický peeling), doporučila mi i makeup - dostupný v drogerii. Makeup není škodlivý, ale musí se používat správný, večer vždycky důkladně odlíčit. Naopak makeup chrání pleť před větrem, mrazem a dalšími vlivy. Samozřejmě pokud si budeš matlat na obličej obrovskou vrstvu špatně zvolenýho makeupu a nebudeš se odličovat jak máš, tak se ti akné zhorší. Důležitý je, jaký typ pleti máš a podle toho pak používat přípravky. Většina přípravků na akné jsou pro mastnou pleť, ale například já mám suchou, takže mi to pleť akorát zhoršovalo. Kromě těch přípravků od kosmetičky mám pro případ nouze ještě pleťovou vodu a odličovací mléko od garnieru - obojí s růžovou vodou pro suchou pleť. To mléko používám jenom na oči a pak použiju standardně tu čistící pěnu (je to prášek, který se smíchá s vodou a vytvoří se pěna).

  • dina20.11.2019 16:32

    Ahoj, já používám z duglasu čistící ubrousky a jsou jedinečné odstraní úplně všechno, ještě k tomu někdy používám od balea odlicovac oči, akorát je to taková modrá vodička a používám to na celý obličej je taky super, hlavně pleť nevysušuje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 445 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist