Akné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #436330 11.11.2020 22:32

Ahoj holky, je mi jasné, že tato otázka už tu byla milionkrát, takže nikoho nenutím odpovídat. Nicméně bych byla moc vděčná za rady! Jsem už celkem v koncích, na akné trpím tuším druhým rokem a stále téměř žádná změna k lepšímu, i když se doopravdy snažím. Čistím si pravidelně obličej každé ráno i večer pleťovou vodou určenou přímo na akné od garnier. Mám z lékárny koupené konopné masti na akné, denní i noční, aplikuji je poctivě každý den. Skoro se nemaluju a když už ano, mám koupený nekomedogenni makeup, houbičku vždy umytou, pod makeup ten krém na akné a vždy před spaním pečlivě odlicim přírodním odlicovacim mlékem. Myju si často ruce, nesahám si na obličej, měním časteji ložní prádlo i ručníky a hlavně piju celý den jenom obyčejnou vodu a zelený čaj bez cukru a jím téměř jenom zdravě, hodně zeleniny, ovoce. Cvičím, hýbu se. Snažím se pro tu pleť dělat opravdu maximum, ale stále to nepomáhá. Byla jsem u kožního lékaře, predepsal mi nějakou kyselinu, která mi ale přísernym způsobem vysusila obličej a všude suchá místa, i když jsem dávala dost krému. Chtěla jsem změnu, lékař řekl, že mi může nabídnout jen kyselinu. ( Je to jediný u nás ve městě, všichni si na něj stěžují. 🤷‍♀️) Byla jsem i u kosmeticky, vyčistila mi pleť, ale poslala mě na kožní. Máte někdo nějakou radu, která vám zachránila pleť? Nebo nějaké určíté produkty na akne, co můžu koupit? Děkuji mockrát všem. 🙏

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy12.11.2020 6:59

    Tak nejdřív bych vyřadila Garnier a další makeupy. Jak může pokožka dýchat, když je zapatlaná vrstvami čehosi? Trpím akné od puberty, teď je mi 26 a mám ho pořád. Nejvíce před MS, jinak jsem se to už docela naučila zvládat. Používám pouze pleťovou vodu od LR a jako líčení řasenku a taky žiju.

  • bestie12.11.2020 10:35

    Neteři celkem pomohla konopná řada od Ryoru, doporučila bych i výrobky na čistění pleti, jsou fakt příjemné.

  • Akné môže byť spôsobené aj hormónmi, alergiou na nejakú potravinu alebo aj kozmetiku. U mňa napríklad sú to asi 30 % hormóny, 15 % jedlo a zvyšok kozmetika. Veľkým posunom u mňa bola zmena šampónu na vlasy. Paradoxne sa mi pleť zhorší, keď makeup nepoužívam (pleť je odhalená, inak sa špina a prach zachytia na vrstve makeupu). Ten Garnier by som tiež vylúčila, krémy, ťažko povedať, aj v nich môže byť nejaký alergén. Skúsila by som púder (prípadne makeup) od značky Zao so striebrom - mám ho a je super. Striebro pôsobí antibakteriálne, pleť pod týmto púdrom dýcha, ale zároveň je chránená 🙂 Mohlo by to teda pomôcť.

  • Mě pomohlo čistící mýdlo na pleť od manny a k tomu bambucke máslo. Koukni se na jejich stránky www.mannamydlo.cz mají je dobře vypracované, tak že ti pomůžou určit druh pokožky a najdou ti produkt, který by byl vhodný pro tvou pleť :-) Za mně za tím to nejlepší co jsem kdy na pleť používala.

  • Vykašli se na kosmetiku, pleťovou vodu a všechny krémy ;) Na kožního úplně stejně a najdi si dobrou kosmetičku, která ti pleť vždycky vyčistí a poradí ti, co používat. Mě se akné začalo zlepšovat až po pravidelných návštěvách kosmetičky, používám přípravky od ní (pěna na čištění, krém a slabý chemický peeling), zároveň mi řekla, jakej typ pleti mám a podle toho jsem si koupila pleťovou vodu, kterou ale používám hodně výjimečně a čisticí mléko (obojí garnier s růžovou vodou pro suchou pleť) a taky mi doporučila make-up. To, že make-up škodí je pravda jenom v případě, že používáš špatnej a večer se pořádně neodlíčíš, jinak je to prospěšná věc, hlavně takhle v zimě chrání pleť před mrazem a větrem. Jo a na přírodní kosmetiku se taky úplně vykašli, ta to většinou úplně zhoršuje. ;) Chválím stravu a pohyb, to je taky důležitý. To, co mi doporučila kožní mělo úplně opačnej účinek, po antibiotikách se to všechno rapidně zhoršilo, pomohla až kosmetička. Večer si umyju ve sprše obličej pěnou (prášek se rozpustí ve vodě, umyje obličej a spláchne vodou), pokud mám řasenku, tak si odličovacím mlíkem odlíčim oči. Ráno si dám krém, přes to make-up, matující pudr (je bílej) a hotovo. Jednou za čas si udělám chemický peeling nebo klasickej (mám z DM), pokud mám na čele krupičku - alergie na sluníčko.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist