Akné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401368 19.10.2019 7:07

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda se dá nějak zbavit akné, když za to s největší pravděpodobností můžou léky?? Je to čím dál horší, a jsou to ty velký jebaky... Nevím jak jinak to nazvat... Bolí to vypadám jak... Beru Lamictal na epilepsii... A používám uriage na problematickou pleť a zkoušela jsem aknecolor ale nic...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, akné je běh na dlouho trať. Já Zkoušela kde co. A drahá kosmetika mi to zhoršila. Teď používám himalya a lepší. Předtím ryor, ale změnili složení a opět horší. Zkoušela i největší driák roaccutane, ten pomohl, ale je to zpět.

    Pokud to máš kvůli lékům, běž za doktorem, který ti je předepsal. Je to vedlejší účinek. Možná existuje jiná alternativa. Pak na kožní. Ale tam mi osobně moc nepomohli. Dále jez zdravě a hybej se. Pokud to není kontraindikováno, zkus byliny.

  • macicekkajik19.10.2019 8:59

    Ahoj, nejíš hodně cukru, lepku a laktózy. I to může způsobovat akné. Pak také nahromaděné látky z chemických mycích přípravků - šampóny, kondicionéry, sprchové gely, atd. Od té doby, co nejím pečivo z obchodů - peču si rohlíky a chleba doma, používám přírodní mycí prostředky a nejím sladké z obchodů, raději si něco upeču, když už mám na něco chuť, tak se mi akné téměř ztratilo - a že jsem dříve mívala úplně osypaná ramena, krk, bradu, čelo.. Vždy se mi to zhoršilo při ms a při ovulaci. A nejspíše mi i pomohla očistná kůra z ostropestřece mariánského. Samozřejmě tu kúru řeš s lékařem, jestli to nebude vadit kvůli práškům, které bereš a když tak ti tu dám stránku na kúru z ostropestřece.
    https://www.vasbylinkar.cz/prubeh-ostropestrecove-kury/
    Ale zde nekupuj tu kúru, hledej třeba v lékárně, jen se řiď pokyny. Pokud budeš mít ještě nějaké dotazy, klidně se ptej.

  • Pokud chceš víc odpovědí, tak si tu vyhledej otázky na téma akné. ;) Je to tu každou chvíli a mě už popravdě nebaví psát furt to stejný. Jinak acnecolor je s prominutím sračka. Je to strašně mastný a jenom to zakryje pupínky, to si rovnou můžeš dát na obličej neprodyšnou masku. Mě se akné po tomhle ještě zhoršilo. Navíc přípravky na akné jsou většinou na mastnou pleť, já mám suchou, takže se mi to spíš zhoršilo. Kosmetička mi poradila, co používat, jednou za měsíc k ní chodím na čištění.
    Jinak je to hrozně individuální, můžou to dělat léky, kosmetika, strava (lepek, laktóza, cukr, hodně kořeněný), stres, hormonální problémy, případně jiný problémy, často je to zažívacíma problémama, který souvisí s lepkem/laktózou apod.
    Takže ve zkratce takhle. ;) Kožní mi nepomohla vůbec (dala mi acnecolor, nějakou vodičku a prášky, po jejich vysazení to bylo ještě horší).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist