ADHD a homeopatika

Otázku položila: JanaRad 5.9.2013 10:45

Holky, opět vás prosím o radu. Už zde mám několi diskusí ohledně ADHD a potížím s tím spojených u malého syna. Nyní přišel manžel s tím, že mu dost lidí říká, že homeopatie může našemu malému pomoci. Já na toto nevěřím, ale pro syna udělám cokoliv. Momentálně má dost špatnou učitelku, která nemá zájem změnit přístup k synovi. Bere ho jako spratka, který dělá jen problémy. Mmch včera utekl ze školy a museli ho chytat... Vím, že je to problém, ale od toho je učitelka, aby uměla jednat i s problémovými dětmi. Hned jak ráno syna přivedu, vidím na ní, že není zrovan štěstím bez sebe, že ho vidí a už předem čeká potíže, což jí syn s radostí "splní". Když je brán jako šikovný kluk, umí být hrzozně šikovný a úplný andílek, ale jak je brán jako spratek, bude spratek.
Ale k homeopatii - manžel říkal, že mu toto snad může pomoct. Také mi dal jméno prý dobrého homeopata o kterém i na netu píší pacienti, že je super. Já tam hned zavolala a byla jsem hrozně překvapená, že nás objednali hned na dnešní odpoledne, protože jim tam vypadlo dítě. Jsem ráda, ale i se bojím. Můžete mi někdo napsat, co nás tam asi čeká? Na co se připravit? Už si písu lísteček se synovými největšími problémy, abych nezapoměla. Syn o tom neví, je ve škole... Věříte homeopatii? Pomohla vám v něčem? mě už 3x nepomohla, ale měla jsem jiné homeopaty, asi nic moc

Včera jsem tedy navštívila homeopata a musím říct, že jsem z celé návštěvy měla velmi dobrý pocit. Dr moc sympatický, sestřička taky. Syna vyšetřil, napsal "léky" a hezky s ním i se mnou mluvil. Dokonce i syn z něj měl respekt a byl při jeho vyšetření hodný!!! Dříve v nemocnici mu ani nezměřili puls, jak se bránil!!!! Takže dnes začal užívat jeho léčbu, holky, držte nám oběma palečky, aby to zabralo!!!! Taky jsem malému vysadila lék od psychiatričky, ale homeopat mi jen řekl, spíše se zeptal, zda funguje, lék tedy spíše nefunguje, proto jsem ho vysadila. Aspoň lépe poznám účinek homeo. Jinak v úterý jdu sama k synově psychiatričce a na další léčbě se s ní domluvím - poradím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • s homeopatií ti neporadím. Ale co se týče učitelky........neuvažovala si o změně školy nebo přeřazení syna do jiné třídy? S učitelkou jsme měli podobný problém po tom, co jsem jim a hlavně jí udělala ve škole pěkný průvan. Na mladého si zasedla a vozila se po něm kdy to šlo. Pomohla psycholožka z PPP, která jí podrobně napsala jak "zacházet" s dyslektikem a já to po ní začala tvrdě vyžadovat ( do té doby za 3 chyby v diktátu dostával za 5, zohlednění veškeré žádné).

  • já homeopatii nevěřím vůbec.když si přečtu fakta-jak moc je ta účinná látka naředěná a že voda má "paměť" (no co si všechno teda pamatuje chudák voda co naprší na kytky a steče do řeky....). myslím že to je placeboefekt-věř a pomůže to.zvlášť když píšete že se chová podle očekávání-očekávám že bude zlobit tak zlobí,očekávám že bude šikovnej tak je hodnej...... jinak souhlasím s bonty-zkusit přeřadit jinam nebo to řešit přes psychologa s ředitelem nebo učitelkou aby věděla jak se k němu má chovat a vyžadovat to.myslím si že je potřeba změna přístupu učitelky (nebo jinou učitelku s dobrým přístupem k jeho hyperaktivitě)

  • já bych homeopatii vyzkoušela, na všechny problémy vhodná není, ale homeopat by Ti měl říct, jestli může pomoci ... já mám s homeopatií dobrou zkušenost, i když jsem to původně brala jako poslední možnost a přistupovala jsem k tomu dost s nedůvěrou (brácha s ještě větší a taky mu pomohla) ... říkám, že netuším jak funguje, ale hlavně že funguje ;-)

    jinak se synem Ti neporadím, nemám s tím žádnou zkušenost, mám teprve měsíční holčičku, ale přikláněla bych se k názorům holek, myslím, že přístup učitele je dost důležitý a dítě to hodně vnímá (bráchu přístup učitele dost poznamenal, byl vždycky za uličníka a pod. - výměna učitele udělala divy)

  • Agnes.S5.9.2013 11:41

    pokud k homeopatii přistupuješ jako že jí a jejím možným účinkům nevěříš, tak se touto cestou vůbec neubírej. Nemá to cenu. Záleží jaký máš ty sama přístup k životu, někdo věří v homeopatii, jiný to řeší přes kineziology, léčitele. Na někoho to působí, na někoho ne.
    Já bych se pokusila jít cestou psychologů, poraden, abych se naučila já sama s dítětem co nejvíc pracovat.
    Zrovna dnes jsme měli v práci pokec a řešili jsme naše děti a jaký k nim má kdo přístup. Kolega sis těžoval, že má vnuka, co nikoho neposlouchá atd. a tak jsme to rozebrali, já řekla, že nic takového neznám, protože své dítě vedu tak, že nedostává příkazy, které by nechtěl plnit, ale že ho vedu tak, že jde udělat to co je potřeba a bere to jako hru a že je pomocník. Taky za to nedostane žádné úplatky jako kokina, ale stačí pochvala a kokina jsou doma pro děti stále běžně dostupné a dají si, kdy mají chuť. Možná taky jim moc nedají, není jim to vzácné a za kokino s nikým nepůjdou.
    Asi bych pouvažovala o změně školy a učitelky, pokud možno k pedagožce, která má s takovými dětmi už nějaké zkušenosti nebo bude přístupná ke zkoušení něčeho nového a třeba i jiných přístupů.

  • petulinkaa135.9.2013 12:18

    homeopatii verim a mamka se ji 20 let venuje a pomohla nam vzdy vsem,musis tomu ale verit,ne ze uz neveris a budes cekat zazraky,najdi si k tomu cestu,homeopat by ho mel zmerit a presne nasadit homeopatika :-)

  • Me homeo pomohli i nepomohli. Pomohli mi hlavne u porodu, na laktaci uz ne. Myslim,ze je to fakt hodne o tom jestli tomu veris, zrovna vcera bylo ve zpravach,ze je dokazane,ze homeo nefunguji, ze to je jen o psychice. Ale kupuju treba oscilo a to nam zabere hned a hlavne malemu, na nej zaboraji i homeo na rymecky, neni vubec marod, tak babo rad. Byt tebou zkusila bych to, cetla jsem par tvych otazek a myslim,ze za to nic nedas. Drzim pesti.

  • Mohla bych Vás poprosit o kontakt na Homeopatika někde v okolí Ostravy? mám taky syna s Adhd a nechci mu dávat léky od Psychiatra. děkuji moc

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist