A zase to spani

Otázku položila: Anonymní uživatelka #319893 25.10.2019 21:20

Ahoj holky, prosím o radu.Uż jsem tak trochu v koncích s nervama. Syn 22 měsiců začal bojkotovat spaní.Teda od narození neřeším nic jiného než spánek. V noci se stále budí..někdy pláčem někdy stačí vrátit do postýlky. Spi s náma v posteli a postýlka je k ní přiražena.Ale donedávna chodil spát poo...samozřejme se nakojil a ja ho pak uspala v postýlce...večer taktéž. Máme režim a pořád lítáme venku. A ted poslední tři neděle behem poledního spánku začal brečet ..někdy přestal a ještě usnul ale teď se vše vygradovalo..odmíta jít prostě spát...a to vidím ,že je unavenej. Nedokážu ho prostě uspat žádným způsobem a to same ted nastalo v noci...musim u něj sedět a jakmile se hnu, je hysterak.Kamen úrazu je v tom , že mám ješte dcerku a tý se potřebuju taky věnovat. Ještě podotýkám , že nebežím hne na první zaknourání ale dokáže si svou prosadit. Jsem už z toho vážně unavena podrážděná a uplně zdrblá , že neumím uspat své dítě. Jinak přes den je uplně milionovej...teda kdyz býval aspoň trochu vyspalej.Řeším jestli být matka herodes nebo opět nemít žádný čas si sama dojít aspoň na hajzlík...díky všem

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka226.10.2019 14:04

    Volila bych druhou možnost, nechtěla bych dítě traumatizovat. Vezmi si, že ono ještě nechápe, že matka existuje ve vedlejší místnosti. Navíc dítě když usne, pamatuje si poslední místo a člověka, takže není divu, že se probudí a nastane panika. Prostě nějak usnul u tebe a tys mu zmizela.
    Já jsem právě vždycky na první zakňourání přišla hned, aby malá věděla, že jsem blízko. Nemám to srdce nechat ji trápit, navíc často je i dospělý po probuzení dezorientovaný, natož takové malé dítě.
    Nedivím se, že malý nechce vůbec spát. Pro něj to znamená, že mu zmizí nejmilovanější osoba. Už to prokouknul a ví, že když usne, odejdeš. A bojí se toho.
    Takže suma sumárum, raději bych na měsíc neměla ani čas jít na záchod a dítě, které bude psychicky v pohodě a nebude se cítit opuštěné, než mít trochu času pro sebe, vystresované dítě a stejně toho času asi moc pro sebe nemáš, když se po půl hodině probudí.

  • terryk25.10.2019 21:26

    Nemůže být zakopanej pes v tom denním spánku? Že prostě už ho nepotřebuje? V tom věku kolem dvou let už některé děti začínají stávkovat. Zkus ten denní spánek jednou vynechat a uvidíš.

  • Ahoj, máme se synem 2,5 roku podobný problém... Je k neutahání. Vstává v 6 a ve 21 hod nemá dost a to může být celý den v pohybu. Ale on je bohužel i přes den hrozný nervák, dělá samé naschvály... Doktorka nás poslala na neurologiii zda nemá ADHD. Prozatímní nam doporučila nějaké omega 3 🤔 každopádně v noci se budí s tím že je vyspinkaný a chce pustit TV.. Kolikrát po mě normálně hodil flašku. 8-. Je to s ním opravdu strašný. Do postele jsem ho nikdy nevzala. Protože oni si na to lehce zvykaji. Není tu varianta že by měl třeba zlé sny? Nebo jen že chce jít k mamince? Děti umí být strašně vyčůrané...

  • Prvni dcera je taky nespavec. Vzdy jsem ji ke spanku musela dopomahat (satek, nositko, kocar, jednu dobu jsem ji uspavala na rukach nebo jsem s ni byla v pokoji nez usla). Asi tak od druheho roku v poledne spi jen nekdy. Kdyz byla mensi a v noci se vzbudila, tak jsem musela reagovat co nejrychleji (pohladit, podat dudlik). Jak jsem dosla pozdeji a ona se vice rozbrecela, tak uz byla rozebrana a dele trvalo nez usnula. Nejake nechat vyplakat u nas nepripadalo v uvahu (zkusili jsme to 2x a rozhodně neprestala a me pukalo srdce). Kolem roku a pul jsem si ji v noci i pravidelne bravala k sobe, protoze sama uz neusla a chtela se pritulit. Nejak přirozeně asi ve dvou a půl letech zacla vecer usinat sama, ze jsem u ni nemusela sedet. Sem tam jsem zkousela odejit a v ten vek to najednou klaplo. Ted u ni zustanu jen nekdy a většinou jen na chvili. Brala jsem to tak, ze spolecne usinani neni navždy a ted kdyz je malá, tak me nezabije s ní zustat. Ted ve trech letech spí v poledne vyjimecne. Nektere deti potrebu spanku nemaji tak velikou, i kdyz jsou cely den v pohybu a nezastavi se.
    Dokomce kamaradka ma ctyri deti a tri z nich ji pres den nespali vubec a v noci je musela hojšat, aby spali a s jednim v noci jezdila venku v kocaru. To byk masakr.

  • kristyrychla24.10.2023 21:54

    Já doporučuji pro zlepšení spaní si ještě pořídit na https://www.firemnikrabicky.cz/postele-z-masivu-2/ kvalitní postele z masivu. Uvidíte že to sice stojí jen o pár tisíc korun více, ale na tom spánku to poznáte později opravdu rapidně. Zároveň doporučuji si koupit nějaký tracker na spánek, to také dost oceníte..

  • ivanka08731.12.2023 12:22

    Za nás je důležité vyběr dobré postele 180x200. Nakonec jsme se rozhodli s manželem to objednat z https://www.luceda.cz/postele-rozmeru-180x200-cm/ ale byl to teda teror vlastně se do něčeho odhodlat. Nejsou to malé peníze a o to nám tak nějak šlo. že vlastně si chceme dát záležet, jen co je pravda.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist