5lete dite nechce spat samo. Jak ho to naucit?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #307220 19.1.2020 19:37

Ahoj, mam 5letou dceru.. S manzelem jsme rozvedeni. Od mala spala se mnou v posteli, protoze jinak strasne rvala. Po rozvodu jsem s ni bydlela v 1+1, takze jsme spolu musely spat v posteli. Ted uz mame vetsi byt, ma svuj pokoj, ja s pritelem svoji loznici, presto je hystericka a nechce spát sama. Vecer ji ctu nebo koukame na pohadku, pak pockam nez usne a jdu k sobe. Jenze kdyz se v noci vzbudi, tak je hystericka, rve, drzi me, breci, utika za mnou. Kdyz za ni jde pritel, je hned zticha a spi po zbytek noci. Pritom ji rika to same, co ja. Kolikrat nechce vecer ani usnout, jen abych neodesla. Cim vic tam s ni jsem, tim je to horsi. Uz jsem z toho zoufala. Vsichni jsou nevyspali a nevim absolutne, jak ji to naucit. Z me strany nic nepomaha. Po dobrym ani po zlym.

Problem je i v tom, ze u exmanzela spi porad s nim v posteli a samozřejmě mu to vyhovuje.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • millin19.1.2020 21:05

    Řekla bych, že se není čemu divit, když je celý život zvyklá se tulit v posteli s maminkou. Chápu správně, že s novým přítelem jste se sestěhovali a od té doby ji vyšoupli na samotku? Možná má pocit, že jste si za ni našla náhradu a ona je odstrčená a už ji nemáte ráda tolik. Rozvod pro ni asi taky nebyl žádná sranda. Nebo se tam taky může prostě sama bát, poprvé v životě sama v pokoji, ve tmě. Poradila bych jedině spát u ní v pokoji a jít na to pomaleji, nechat ji k tomu dospět samotnou.

  • petulinkaa1320.1.2020 10:37

    Pokud byla zvyklá spát s vámi v posteli a tatínek s ní spí nadále v posteli, tezko něco měnit 8-o pomazlit ano, ale nikdy nezvykat dite u sebe v posteli, některé dite se může lehce odnaučit to neříkám, ale většinou je to problém a proč mu zbytečně přidělavat komplikaci. Dokud bude u tatínka spát v posteli tak si nemyslím, že se ti povede ji odnaučit spát ve svém 8-o

  • JanaRad22.1.2020 9:01

    Můj syn byl s námi v ložnici do 4,5 roku - měli jsme trojpostel… Jinak nespal a řval. Potom dostal svůj pokojíček se svojí postýlkou - nejdříve měl postele taky dvě, měli jsme strach, aby nepadal. Párkrát jsem tam spala s ním, potom zabraly úplatky - když spal první noc sám, dostal kinder vajíčko, pak ještě nějaká vajíčka, potom už jen kinder čokoládky, pak bonbonek a pak už nic. Zvykl si rychle a byl klid.
    A dělal přesně jak vaše dcerka, nechtěl usnout, abychom neodešli.... Přestože spal v ložnici!!!
    Kupte nějakého krásného plyšáka, kterého si dcerka vybere jako přítele do postýlky a pokuste se s dcerkou domluvit, je už velká, mělo by to jít. Třebas že ji vykoupete, společně se navečeříte, potom pohádka v postýlce a pak vyměnit maminku za toho úžasného plyšáka a pokud by chtěla nechte svítit malé světýlko.
    Jinak hlavně přes den se s holčičkou co nejvíce mazlete, objímejte ji a pusinkujte i před přítelem, aby věděla, že není vyměněna za něho

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist