3měsíční dítko má bouličku na hlavě....

Otázku položila: Anonymní uživatelka #100823 21.7.2013 8:26

Ahoj ženy, potřebuji poradit, nebo spíše uklidnit. Moje malá (3 měsíce) má na jedné straně jakoby bouli. Na druhé straně to nemá. Za hlavičku se nechytá. Nebrečí nám, že by ji něco bolelo. Když sedí, tak tu hlavičku naklání na tu stranu, kde má tu jakože bouli. (Přímo nesedí, ale když ji má nékdo na klíně.) Když leží na bříšku a pase koníky, tak hlavičku dlouho neudrží a ta strana ji táhne k zemi. A když spinká, tak spává víc právě na té straně. I když jsme ji točili, aby nemela šišatou hlavičku. Může to něco znamenat, nebo si to nejhorší vsugeruji? Děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To my ale nemůžem vědět zdali je,to není vážné.Pokud tam boule byla již před tím a pediatr to viděl,nebála bych se.Pokud tam boule vznikl z ničeho nic,asi bych si někam s děckem došla.Každopádně bych s ní došla a hned neplašila ;-)

  • Pokud se to neobjevilo někdy nedávno, dítě nemá žádné jiné problémy a nemá to delší dobu - tak to asi není na návštěvu pohotovosti. Pravděpodobně to je přeležení - hlavička miminka je elastická a pokud dítě je dlouhodobě v nějaké poloze, tak se tvar hlavy mění v nesymetrický. Nehledě na to, že tvar lebky není úplně symetrický ani u dospělého (také si najdu na hlavě hrbolky), takže to může být normální stav. Nemám představu, jak moc velká ta boule je a jak vypadá, takže moje vyjádření ber s rezervou.
    Každopádně, pokud si toho dr. ve čtvrtek nevšimne, tak na to sama na prevenci upozorni. Pokud dítě preferuje jednu stranu - může to být problém a měl by se řešit - s fyzioterapeutem a možná i s neurologem...
    Jinak dítě má ležet na zádech - nikdy ho nedávat na bok! Pokud dítěti, v pozici vleže, sama padá hlava na jednu stranu - problém to je! To samé platí i v pozici vleže! Pravděpodobně vás čekají rehabilitace a cvičení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist