3leté dítě a MŠ

Otázku položila: Bývalá uživatelka #105099 31.10.2018 20:00

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda někdo má stejný problém. Dcera 3roky mi od září nastoupila do školky. Co by mělo dítě umět? Neříkám že je na 100% MAMINKA JE MAMINKA ale moc by mě to zajímalo. Sama se nají, obleče se, tedy v rámci možností samozdřejmě (nespěchá), boty si obuje, na záchod chodi v pohodě. Ale paní učitelce se stále něco nelíbí. Nevím co bych měla tedy udělat aby to bylo v normě. Máte s tím někdo stejné problémy?

  • 01.11.2018 14:01:27 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych řekla, že to dostatečné je, ale každý učitel je jiný.
    Synovce poslali z jedné školky pryč jako hyperaktivniho, ze tam dela problemy apod a v jine skolce se divili, v cem s nim meli problém.
    Možná je učitelka poněkud unavená z těch triletaku a davacto takhle najevo a ceka, kdo vymekne a případně si dítko nechá doma.

  • A na co přesně si učitelka stěžuje? Naše malá zatím potřebuje pomáhat s oblékáním, ale ona je v soukromé, tak tam je to asi trošku jiné než ve státní...

  • stupidiack31.10.2018 20:39

    Možná se dcerka v cizím prostředí chová jinak než doma (tak je to ve většině případů), a upřímně - úplnou pravdu nevymámím ani ze svého 4letého kluka, natož od 3leté dcerky, takže v čem je konkrétně problém, po tom budeš muset asi pátrat sama na vlastní pěst. Nevím, jaký vztah máte s učitelkami, my máme učitelky zlaté, ale běžně se dávají děti ve 3 letech do školky, to spíš já jsem si připadala divně, že jsem dala malého až ve 4 ..

  • Dcera taky nastoupila od Září do školky,ale v Prosinci bude mít 3roky.Umí se oblékat i vyslékat,vyzouvat i obouvat boty.Nají se sama,řekne si když chce na wc.Hračky si po sobě uklízí.Starši dcera předškolačka pomáhá mladší sestřičce i mladším dětem.Ted nevím kolik je tam předškoláku,ale měli by pomáhat těm mladším no.Za mě...neřešila bych to ;-)

  • Dobrý den,
    podle toho, jak popisujete svou dcerku si myslím, je dostačující, co umí (jsem učitelka a pracuji ve státní MŠ). Není pouze výsadou soukromých školek, že učitelky dětem pomáhají nebo jim dávají dostatek prostoru. My máme ve třídě 28 dětí, předškoláků 6, dětí do 3 let máme 5, zbytek mezi. Považuji za přirozené, že zvláště menším dětem ze začátku více pomáháme s oblékáním a celkově s tím, co ještě neumí. Získají k nám důvěru a postupně se vše naučí dělat samy. Možná má paní učitelka jinou představu o tempu nebo způsobu, jak mají děti fungovat ve školce, ale to se musí časem doladit... Může v tom být víc věcí, možná se nějak zasekla a bojí se/stydí/nechce některé věci sama dělat, ale to vše si myslím, že je právě o té důvěře a dobrém vztahu s učitelem, který se musí postupně vybudovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist