38 let-treti dite

Otázku položila: Anonymní uživatelka #64823 8.1.2013 12:04

Jaky na to mate nazor?Sly byste do toho?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Chtela jsem reagovat rovnou na prispevek nade mnou ,co napsala petulinkaa13,,ale napisu to tady,aby to vsichni videli.... Asi je to vsechno o uhlu pohledu. Nemyslim si,ze zvladnout vychovu a vychovat deti dobre je vysadou nejakeho urciteho veku. Nezodpovedna muze byt matka jak ve 20-ti, tak ve 40-ti. Ale neni to o veku. Ja osobne mam 4 deti. Mela jsem je ve 27,32,38 a ve 40. Fyzicky jsem naprosto v poradku a ty posledni 2 tehu byly na rozdil od tech prvnich 2 naprosto bezproblemove a krasne. Vzhledem ke zkusenostem jsem, myslim si, daleko klidnejsi a rozvaznejsi ned nez pred 14 lety. Vsichni obdivuji,jak zvladam 4 deti s usmevem na tvari...nikdo mi nehada mych 41 let a deti jsou zlate. Jasne,taky zlobi,ale jen tak,jak maji :-D Takze za me: ja jsem moc spokojena s tim,jak to mam a clovek musi prihlednout taky k tomu,co mu rika jeho vnitrni pocit a hlavne nehledet na to,co o me reknou lidi. Je to kazdeho zivot a ja si do neho mluvit nenecham. To je moje rada ;-)

  • Kdybych byla zdravá, tak určitě ano. :) Mimčo je krásná věc. A každá starší mamča s ním omládne. ;)

  • presne v tolika me maminka porodila :-) takze proc ne...;)

  • Moje známá rodila 2. dítě ve 42, kamarádka 3 dítě také ve 38 a to oba předchozí porody byly císařem, takže třetí automaticky taky. A je šťastná, že malýho má. Jak psaly holky, jestli se na to cítíš ty osobně, jdi určitě do toho

  • Já budu mít 40 a jsem snažilka.Mám dvě děti z prvního manželství,nynější manžel děti nemá...Nakonec jsem se rozhodla do toho ještě jít:-)Dala jsem si ale strop-nejpozději ve 40 otěhotnět.Později už ne.

  • pokud jsi zdravá a dalšího potomka i finančně zvládnete, tak bych do toho šla. Sama to tak nějak plánuji a pokud bude i třetí dítě, tak někdy v tomto věku.

  • pokud jsi zdravá jdi do toho :-) mě je 32 amám první 6ti měsíční dítko a v 35 chci druhé...držím palečky

  • Andrea0602898.1.2013 12:26

    Mám kamarádku která třetí miminko porosila v 41 letech . ;)

  • Já bych do toho šla. Pokud bychom se rozhodli pro třetí díte, vyšlo by to asi přibližně na takovýto věk. Takže za mě ano, teda pokud jsi zdravá a cítíš se na to :-)

  • inthense8.1.2013 12:49

    ahoj,zalezi na tvych pocitech.Ale ja bych do toho nesla.uz ve skole nam gynekolog rikal-holky,do 26 let prvni a druhe co nejdrive do 30 let.

  • petulinkaa138.1.2013 13:18

    Muj nazor je,ze matkou skoro ve 40ti neni normalni,i kdyz dnesní doba je taková,opacna nez pred 25ti lety,ale kdyz pak clovek vidi i napr. celebrity,ze ted ve 40ti rodí deti,myslim si,že fyzicky i psychicky uz ta zenská na to nebude stačit a hodne zen v tomto veku mi to potvrdilo,ze po 20tce kdy meli deti byli vitální,ale že dneska v tomto veku si to neumi predstavit a nechtely by to ( samozrejme kdyz jsou komplikace a zenská 10 let ceka na dite a povede se to az takto dlouho,je jine) ale stejne,napr. byvala kolegyne maminy,mela 16ti leteho syna a ve 42 letech porodila holku,dneska je malé 5 let a ona jako matka si s ni absolutne neví rady a v podstate lituje,ze se takto rozhodla,protoze musi jeste pro tu malou hodne vydrzet a to ne jen vekem,jine je to u chlapa,ale na ženský je toho vždycky víc.Je to muj názor a myslim si,že i ty děti jsou pak jaký jsou.

  • Martasek898.1.2013 12:10

    Já osobně ne :) Je možné, že bych pak uvažovala jinak, ale já vždy ctila názor, že chci 2 děti a to do 30 let :) Max pak třetí, ale to hned, aby to navazovalo, takže tedy ve 33letech, kdyby tedy mělo přijít, jinak ne, prostě bych to nedokázala psychicky, už bych na to byla pro sebe "stará" :) Ale kdo se na to cítí, proč ne? :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist