14 mesicni dite nemluvi

Otázku položila: Bývalá uživatelka #162950 8.2.2016 22:45

Rada bych se zeptala, jestli ma nekdo zkusenost, ze 14 mesicni dite nemluvi? Nerika tata ani mama, jen si jede porad tu svou. Diky za info

  • 09.02.2016 16:32:11 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano. Muj syn :) Je mu 15 mesicu a na mama a tata mi :O= . Je sikovnej, ale mluvit nebude. A ja se mu ani nedivim, vi ze jak neco rekne, tak uz mu nedam pokoj.

  • Toho se vůbec neboj. Pokud má pro určité činnosti svoje slova rozumíte si, ví co po ní chceš, tak je to ok. Naše Kája nemluvila skoro vůbec až do dvou, pak začala skládat jednoduché věty, ale to max. tak tři, čtyři jako Mami ty tam, táta hájí, ne nechci to ... a to ji vydrželo až do 3, co ii byly 20.12. a dneska? Pusa ji jede o sto šest, opakuje všechno co slyší, bohužel i jedno sprosté slovo na k...., které manželovi uklouzlo, když zapojoval novou televizi8-o8-.
    A proč nemluvila dřív? Protože ji to nepřipadalo nutné, ja jsem rozuměla všem posunkum a gestům, tak co by se namáhavá, že? :-D Nehledě na to, že něco řekla, až když si byla jistá, že to řekne správně :-)

  • millin8.2.2016 22:57

    A co znamená, že si "jede svou"?

  • můj syn v 15 měsících tata mama říkal, ale vystačil si s tím do 3 let. teď má 3 a půl a mluví jako kniha :-D Bylo znát, že spoustu slov zná, ale nechce se mu, je říkat. třeba jsem se ptala jak se jmenuje, řekl Ho a zakroutil hlavou (je Honzík)

  • vůbec se tím nemusíš děsit. syn v roce říkal nádherně několik slov a rozumněli mu je i úplně cizí lidi. za dva měsíce si to rozmyslel a přestal říkat všechna srozumitelná slova a nerozumněla jsem mu nic. domluva rukama nohama:-o bylo mu cca rok a třičtvrtě když znova začal slabikovat a zkoušet slova a dneska se mu pusa nezastaví;-) každý dítě si jede vývoj podle sebe a pokud to není opravdu velký extrém, není třeba to řešit ani panikařit:-)

  • Každé dítě je jiné, jak už se sezením, chozením, tak i s mluvením...dcera do 2let nemluvila vůbec, pořádně se rozmluvila, až co chodí do školky :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist