10 měsícu snažení ve 33letech?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #64015 19.1.2013 7:46

Ahoj bude mi 33let za 14dní,snažíme se o první miminko už 10měsícu a furt nic.byla jsem u doktorky tedka a říkala jsem ji to a řekla mi:nechte tomu čas, nemyslete nato.Já myslela že už mě pošle na nějaký vyšetřeni nebo něco. Co nato říkate?přeci jenom už nejem nejmladší.Kamarádak ma doktora aten ji tedka řekl, že když je ženě 30 i více tak jen pul roku snažení a pak vyšetření.Tak vubec nevim...Co nato říkate?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, souhlasím s alimos bejt tebou, tak si zavolám do CARu a řeknu, že už je to přes rok...žádanku od mudr. nepotřebuješ. Má divný přístup. Můj doktor mi řekl, když jsem mu řekla že už antinu nechci, že se začínáme snažit o miminko, tak že pokud se do roka nepovede bude to řešit a že kdyby mi bylo víc jak 30 tak to řeší po půl roce....no a už je to rok a půl a máme za sebou všechny vyšetření co šly....ano času je dost, ale ve 20 ti letech....držím ti pěstičky, ať se vám zadaří co nejdřív a tím carem nic nepokazíš....

  • Tak, mě doktorka řekla rok snažení - a to mi bude v srpnu 33 :-( Blbý je, že sehnat gynekologa byla celkem dřina a nevím, kde bych sháněla jinou doktroku, takže dám tomu čas a tak za 9 měsíců snažení se hodlám taky objednat do CAR - bez ohledu na to, co mi řekne doktorka. Tobě držím palce, ať to vyjde!!

  • Počkala bych do toho roku a pak to řešila nekompromisně s gyn.Pokud by neměla snahu -změň gynekologa.Třeba se to obejde i bez CAR,ale atˇmáte zákl.vyšetření.Hormonální profil,spermiogram atd.

  • ahoj, mě bude 26 a o mimčo jsme se taky snažili 10 měsíců než se zadařilo, je to normální i u mladších,nech tomu klid

  • ahoj, mně bylo 35, a po půl roce snažení mi Dr řekla, že počkáme rok a uvidí se. než myslet na snažení, že si máme zajít na večeři a udělat si pěkný večer. po 8mi měsících snažení sem z ní vymámila papír na spermiogram, na hormonální profil a postkoitální test. když sem absolvovala postkoitální test asi 3 dny před ovu a ukázalo se, že 0 pohyblivých, ale počtem ok, tak sem moc nadšená nebyla. a na konci měsíce sem na testu našla //. snažili sme se téměř rok. takže to nevzdávej a uvidíš, že se zadaří :-)

  • Kočko hlavu vzhůru!!! Vím jak ti je my se začli snažit až když mi bylo 32 po roce jsem šla na laparoskopii vejcovodů jestli nemám srůsty a poté následoval spermiogram, vše bylo o.k. ale pak jsem měla mimoděložní a po dalším roce čekání jsem se rozhodla pro CAR, tam se nás ujali, nejdříve byli 3 inseminace, a pak i umělé oplodnění, které bohužel nevyšlo, myslela jsem tehdy, že mi hůře už nikdy nebude. Pak jsem odešla z práce a hledala novou a náhle cvak a po dvou měsících na Valentýna vloni, jsem zjistila že čekám miminko a dneska už bude mít 3 měsíce:-) Nezoufej, já si taky říkala že jsem stará a že už nikdy nebudu mít mimi< celkem jsem čekali 4 roky, než se prcek narodil :-) zkus si život nasměrovat na něco jiného a uvidíš, přijde to ani nebudeš vědět jak. :-) Hodně štěstí!!!

  • alimos19.1.2013 7:54

    Úplně v pohodě si zavolej do CAR a objednej se. Můžeš klidně říct, že se už snažíte rok. Já řešila stejný problém. Doktor měl pořád času dost a to přijde a takové kecy. Dokonce, když jsem ho požádala, aby mi napsal žádanku do CAR, odmítl. Tak jsem si tam zavolala sama a úplně v pohodě. Nic mi na to neřekl.

  • Ahoj, mě je teprve 22let a když jsem šla za doktorem s tim, že se s manželem snažíme 8 měsíců, tak mi řekl: no, normálně se má čekat u takhle mladejch aspoň rok, ale když už ste tady a to miminko chcete tak moc, tak se na to podíváme. Vzal mi krev, udělal nějakej ten hormonální profil, řekl že se mu nelíbí moje nepravidelná MS, předepsal utrogestan a řekl, že pokud do 4 měsíců neotěhotnim, tak že pošle manžela na spermiogram. No a 3. měsíc s tim utrogestanem se zadařilo.

    Takže tim jsem ti chtěla říct, že u mě na věk nekoukal a problém hledal hned. Jinak když ta tvoje Dr. neni ochotná něco zjišťovat, tak bych vážně zkusila to CAR. Nevim jak to tam chodí, ale třeba by šlo domluvit, že by vyšetřili zatim jen tebe a kdybys byla ok, tak pak až manžela?? Ale nechápu ho, muj byl smířenej s tim, že tam prostě dyštak dojde. Uklidnilo ho, když jsem mu řekla, že do odběrový místnosti můžu s nim a dyštak mu pomoct...;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist