1.návštěva psychologa

Otázku položila: lucieluca 17.2.2022 16:10

Je mi 16 let a rok mám psychické problémy, je to cca 5 měsíců co se to hodně zhoršilo.. k psychologovi mě poslal můj metodik. Při 1.návštěvě psychologa jsem se cítila hrozně.. jakoby mi nerozuměl, chytal mě za každé slovo, připadám si jak kdyby si myslel, že jsem úplná blbka.. kolikrát mi říkal něco o co vlastně ani vůbec nešlo.. je to moje chyba ? Nevím co s tím.. co když jsem já ta špatná ? Asi mi chce pomoc ale cítila jsem se ještě hůř. Doma jsem brečela a seděla na zemi, protože jsem nedokázala ani vstát..jak poznám, že jsem já neudělala něco špatně ? Je to normální ? Co když moje problémy nejsou tak vážně a měla jsem si je nechat pro sebe ? Jak poznám že mi opravdu pomáhá ? Jak se mám cítit.. díky němu si teď vyčítám, že je všechno moje vina.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Deni61117.2.2022 17:28

    Rozhodně se nemusíš cítit špatně, mám podobné zkušenosti. Moje první psycholožka jednala úplně stejně, cítila jsem se jenom hůře, nic mi to nepřinášelo, něco podobného se mi stalo i s psychiatričkou, měla jsem pocit, jakoby se mým problémům vysmívala a na některé věci, které mě trápí, reagovala dost necitlivě. Tohle se prostě stává, s psychologem/psychiatrem si člověk musí sednout. Držím palce, abys našla někoho, s kým si více sedneš a pomůže ti.

  • Nic není tvoje vina, nemáš si co vyčítat. Prostě jsi narazila na člověka, který ti nesedl a nechoval se k tobě empaticky. Také se mi stalo, že psycholožka zlehčovala moje problémy a nic použitelného mi neporadila. Snad příští psycholog bude mít více porozumění.,

  • Psycholog ti sám od sebe neřekne co je špatně a co dobře...měl by tě svými otázkami nasměrovat tak, aby tys sama přišla na to co se děje a neděje.
    Vůbec to neber, že je to tvoje chyba! On potřebuje zjistit co tě trápí a jak tě pak nasměrovat k řešení. Jsi ve věku kdy je tendence být vztahovačný. Zkus se na to podívat jinak, jak kdyby ses koukala na někoho dalšího kdo má stejné problémy...řeknu si co bys poradila třeba svoji kamarádce?

    Já když byla poprvé u psychologa, probrecela jsem celou návštěvu...pak i druhou a třetí....no byl to pro mě velkej tlak. Ale pak se to nějak srovnalo a bylo to v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist