1,5leté dítě - čištění zubů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #260268 24.11.2019 22:19

Ahoj, jak řešíte čištění zubů u 1,5leťáků? My si čistíme zuby většinou ráno po snídani a večer, ale...řeším právě ten večer. Vyčistíme zuby po večeři, kterou mívá okolo půl 6. Pak než se převleče a blá blá, tak se ukládá ke spánku okolo sedmé a těsně před spánkem dáváme UM. Poté už zuby nečistíme, protože si mléko pije už přímo v postýlce. 1x za noc ještě vstávám a dávám mléko.
Přijde mi, že to večerní čištění zubů nemá absolutně žádný efekt - snad jen, že učí dítě pravidelným návykům a tomu, že zuby se čistí
Jak to řešíte vy?
PS dát lahev mléka dřív než je v postýlce moc nejde, je to takový náš téměř usínací rituál, kdy ví, že se jde už spát a je taková pohodička v postýlce. No a po vypití mléka už je na místě vláčnost a rozespalost a já jsem ráda, že to vypadá konečně po celým dnu na spánek...nechci rozrušovat šudlením zubů, protože pak je uspávání zase na dvě hodiny, jak se probere.
Tak jak teda?:-)))) Dík za vaše vychytávky :)))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokuď chodíte s dítkem k zubaři tak se poraďte s ním a nebo se svou pediatričkou;-)

  • Kamkri24.11.2019 22:32

    Ahoj, my teda davame jen veceri - kolem pul seste az seste - a pak uz nic. Takze vycistit zuby a hotovo. Tyto usinaci mleka zubari vubec nedoporucuji, protoze presne jak pises, cisteni zubu ztraci smysl a zoubky se rychle kazi. Navic v roce a pul je dite naprosto schopne preckat noc bez jidla (jen s veceri). Takze bych spis zkusila to nocni a i vecerni mleko odbourat.

  • Taky čistíme večer po večeři. A pak než jde spát kojím. A i v noci. Sice to pomalu odbouráváme, ale žádná sláva. Asi bych to neřešila. Hlavně že má návyk si je čistit.
    :-)

  • Cistila bych zoubky vecer, i kdyz pak dáváte jeste mleko. Nejsem odborník, ale rikam si, ze po vyčistení jede od nuly. Ale jinak by tam byly zbytky jidla z celeho dne i pres noc a to by bylo pro zoubky horší.

  • Petrakim25.11.2019 8:41

    Místo mléka dát vodu nebo čaj? Já to tak dělám. Dcera má 20 měsíců.

  • terryk25.11.2019 12:32

    Čistím těsně předtím než jdou děti spát. Prostě vyčistit zuby, vycurat a spát. Potom už nic nepiju ani nejedi. Dokud jsem ale kojila, zuby jsem večer tolik neresila. Prostě jsem je vyčistila a byla ráda, když zmakli bez kozy co nejdelší čas :-)

  • Co jsem se ptala dr, tak radila setrit ze zoubku povlak alespon kouskem hadriku/plenou.

  • petulinkaa1325.11.2019 20:53

    starší dcera mela cca do 2 let mliko na noc, takže čištění zubů probíhalo před mlikem. Potom dostávala. klasicky jen večeři a po ní jsme čistily zoubky. Bude ji 7 let a zuby má ok, žádný kaz.
    Mladsi skoro 2 roky má také mliko před spaním, čistíme opět před ním a potom přejdeme na to co bylo u starsi dceri :-) ta si ráda mydli zuby často přes den :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist