jantarový náhrdelník, jaká může být cena?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70109 19.9.2012 16:12

Ahoj womenzonky,
dostala jsem od přítele, který včera dojel z Lotyšska jantarový náhrdelník( z 66 asi půl centimetrových jantárků) nedokážu si vůbec představit cenu, která by mě zajímala, protože jsem nikdy nedostala od bývalých přítelů něco takovéhoto.
Jen tak orientačně nevíte kolik za to musel utratit? Protože vůbec nevím jak mu toto oplatím...
Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka19.9.2012 16:34

    Tak tímhle směrem vůbec nepřemýšlej... když mu to budeš chtít oplatit, tak mu dej něco, co se líbí jemu bez ohledu na to, jestli to bude mít stejnou cenu jako to, co ti dal on. Měj prostě radost z dárku...

  • Jo, to netuším, ale určitě si to můžeš někde nechat ocenit, nebo se zeptat, v jaké cenové kategorii se takové šperky pohybují. Ale ono je možné, že v Lotyšsku to má jinou hodnotu než tady ;)

  • Na cenu se vykašli. Mě teďka chce kamarádka dát dost drahej dárek a já jelikož jsem z jiných poměrů nemám šanci jí to jakkoli oplatit. Vím asi jak se cítíš, protože se sama bojím, že se kamarádka naštve, když jí dám maličkost. Ale zase si říkám, že když mi dává drahej dárek, i když ví jak na tom finančně jsem a naštve se, když jí to neoplatím, pak to asi není kamarádka ale pěkná mrcha. Upřímně já když dávám dárek, tak s tím, že nečekám, že mi to někdo oplatí, dávám ho proto, že chci udělat radost. :-) Tak budu jen doufat, že to tak mají i druzí lidé. Takže buď ráda, že jsi dostala takový krásný dárek a cenou se nezabývej. Když uvidíš něco, co ti pro přítele padne do oka, tak mu to dej. Pochybuju, že ti dal přítel dárek s očekáváním oplátky. ;-)

  • DAR = daruji a doufám, že udělá obdarovanému radost. Neočekávám oplátku, nevyčítám, když se později nepohodneme, nežádám zpět v případě rozchodu..
    Myslím, že mu to můžeš pěkně "oplatit" třeba tím, že se mu předvedeš v novém spodním prádle, uvaříš mu jeho oblíbené jídlo apod.
    Největší radost ovšem bude mít, když ten náhrdelník budeš nosit!

  • JanaK2029.12.2022 23:39

    Podle mě byste neměla přemýšlet, jak mu to oplatit, určitě vám to dal z lásky a nečeká nic na oplátku. Pokud mu chcete něco dát, tak by to nemělo mít nic společného s tímto dárkem. My se s manželem obdarováváme malými dárky po celý rok a nikdy není nucené, že ten druhý musí něco oplatit. Nedávno jsem manželovi pořídila nový piercing na internetových stránkách https://www.sperky-marre.cz/piercing-s1426CZ.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist