Uspěli by v takovém případě u soudu, a musel by manžel něco platit?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #17223 27.2.2013 9:29

Ahoj,sice sem tato otazka nepatří ale třeba mi někdo poradí.Asi před půl rokem na jedné akci mému manželovi údajně spadla jedna dosti podnapilá slečna ze zad.Ta si nepamatuje jak se to stalo,ale jeji také podnapilá kamarádka tvrdí že mu spadla ze zad.Bohužel žádní další svědkové nejsou kteří by to viděli jak se to přesně stalo,každý jen viděl jak holka tancuje na stupínku a najednou byla na zemi.Takže se zavolala pouze záchranka a jim tento úraz byl nahlášen jako samovina.Slečna si poležela ve špitále,s vyraženým zubem a zlomeným malíčkem a prsteníčkem na každe ruce.Asi po 3 týdnech ji pustili domů.Po asi měsíci musela zase do jiné nemocnice na opravení prstů že s nima nemohla hýbat,ležela asi zase 14 dní.Teď už je doma,s jedním prstem teda hýbat nemůže.Ale její máma teď chce po mém muži 10 000 Kč.Že prý zatím léčba vyšla na 20 000Kč.Uspěla by třeba u soudu kdyby to dala,v takovém to případě?Kdy se prostě blblo oba opitý a holka spadla.Zažila ste někdy nějaka takovou to situaci a jaks e to řešilo?Ja sem zažila teda mnohem horší urazy a nikdy ten co se mu něco stalo to teda nikdy neřešil,proste nehoda stalo se.:-(

Tak super,majitel diskotéky nám dal kontakt na osvětlovače co to přímo videl,i DJ.Ale ten osvětlovač na ně zrovna koukal,a slečna si ze stupínku sama hupsla na parket a už se nezvedla.Manžel je v tom nevině,jen její opilá kamrádka tvrdí opak.Ale na to mám take svědky že byla pěkně napitá.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak to je teda ubohý, to už aby se člověk pomalu bál si trochu povyrazit. Slečna nemá chlastat, když pak není schopná nést následky svýho opileckýho chovávání. Jak to popisuješ, tak se mi to jeví jako zoufalej pokus dostat z vás prachy. Nikdy se mi nic takovýho nestalo, ale tak nějak mi selský rozum radí, že pokud mu nikdo nedokáže, že to udělal úmyslně, tak nemají šanci z něj nějaký peníze dostat.

  • to by muselo jít k soudu a ten by rozhodl. Ale pokud se volala záchranka, ta musí mít záznam že byla opilá a kolik toho v sobě měla. Myslím si, že můžete být v pohodě, je to jen takové bububu.
    Můj kamarád byl odsouzený (podmínka na 18 měsíců) za srážku cyklistů, přitom se jich autem ani nedotkl. První cyklista zastavil a druhý do něj narazil, když vyjížděli z vedlejší silnice na hlavní a jeli těsně za sebou. Nic jim nebylo, do doby než jim někdo poradil, že z toho můžou vytřískat peníze. Oni byli dva, on jeden, nikdo se ani nepodíval na auto jestli je od kol poškrábané,..........prý to u soudu byla celkem slušná fraška

  • Pokud byla opilá, tak to bylo určitě v lékařské zprávě. A taky píšeš, že to bylo kvalifikováno jako "samovina". Takže si myslím, že můžete být v pohodě, nic na vás nemá. spíš si myslím, že pojišťovna jí nic nedala, právě kvůli tomu, že si úraz udělala v podnapilém stavu a tak to teď zkouší na vás. Tak se nedejte.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist