Laserová depilace představuje jednoduchý způsob odstranění chloupků

Chloupky na našem těle termoregulace a ochrany pokožky. Pokud jsou ale chloupky velmi výrazné, těžko se z některých partií odstraňují nebo vám brání ve sportu, je k dispozici účinná laserová depilace.

Řekněte chloupkům sbohem

Řekněte chloupkům sbohem

Výbornou zprávou je, že depilaci laserem lze podstoupit na všech partiích těla, a to jak na klasických částech jako jsou lýtka, stehna nebo třísla, tak na oblastech obličeje, na zádech nebo v intimních partiích. Obzvláště depilace v oblasti obličeje mohou být problematické, protože vlasové cibulky jsou ovlivněny hormonálně a jsou k ošetření značně odolné.  Laserová depilace moderním GentleLase laserem Candela s dynamickým chlazením provádí ošetření velmi efektivně.

Odstranění chloupků laserem je velmi účinné. Na klinice BcD Clinic v Praze využívají speciální laser GentleLASE, který snižuje bolestivost zákroku na minimum díky zabudovanému chlazení. Laser cíleně působí na vlasové cibulky tzv. metodou selektivní fototermolýzy, kdy se paprsek laseru naváže na pigment chloupku a proniká až do vlasové cibulky. Ta je narušena a postupně zničena. Tímto způsobem lze při jednom sezení zasáhnout 20-30 % chloupků, které jsou v aktivní fázi růstu.

Připravte se na depilaci laserem

Zákrok je možné podstoupit spíše v každém období, jen v letních měsících je třeba pokožku důsledně chránit před sluncem, protože po zákroku je pokožka citlivá na sluneční paprsky a mohlo by dojít k její hyperpigmentaci.

Před laserovou depilací je vhodné přibližně chloupky nevytrhávat, ale k jejich odstranění využívat jen holení, pokud se nemůžete dostavit na depilaci. Před zákrokem by chloupky měly být alespoň  1-2 mm dlouhé, aby po nich laserový paprsek sklouzl do cibulky.

Během zákroku můžete pociťovat lehké štípání nebo pálení. Pokud se epilují citlivé nebo větší partie (depilace podpaží, třísel, intimních partií), je možné použít znecitlivující krém.

Po laserové depilaci si dejte pozor na sluníčko

Jako po každém laserovém zákroku je i po laserové depilaci pokožka citlivější a může být mírně začervenalá. Tyto projevy se dají potlačit chlazením a během několika hodin nebo do jednoho dne ustupují. Pokožku je poté nutné chránit před sluncem a k její ochraně používat krémy s faktorem SPF 50.

Některé chloupky mohou po zákroku zůstat na místě. Postupně by měly vypadat nebo je můžete odstranit pinzetou, protože již jsou zákrokem od cibulky odloučeny.

Laserová depilace představuje jednoduchý způsob odstranění chloupků

Účinek depilace laserem je výrazný a může být i trvalý

I když by se mohlo zdát, že laser zničí všechny chloupky navždy, není tomu tak. Laser dokáže odstranit jen chloupky v aktivní fází růstu, což zahrnuje přibližně 20-30 % chloupků během jednoho ošetření. Proto je nutné podstoupit laserovou epilaci opakovaně. Počet zákroků závisí na depilované partii, ale pohybuje se okolo 5-6 ošetření, v oblasti horního rtu nebo tváří bývá zákroků více. Po každém zákroku chloupky zeslabují, růst se zpomaluje a jejich množství řídne.

Při opakování depilace se stávají chloupky jemnější a jsou méně výrazné. Postupně vlasové cibulky zanikají a interval mezi zákroky se prodlužuje. Přibližně u 80 % pacientů lze dosáhnout trvalého odstranění chloupků. U některých partií jsou chloupky jemnější, rostou pomaleji, ale občas je třeba zákrok opakovat.

To, jak bude laserová depilace účinkovat závisí na mnoha faktorech jako je umístění a hloubka vlasové cibulky, obsah pigmentu v cibulce, typ kůže, vaše genetické dispozice i působení hormonů.

Náš tip: Zpevněte pokožku pomocí mikrojehličkové radiofrekvence

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist