Tipy jak se více hýbat

Otázku položila: Anonymní uživatelka #532483 1.8.2023 20:20

Zdravím,
jdu si k vám pro menší rady, tipy, jak se začít ještě více hýbat.
Poslední půl rok chodím k výživové poradkyni, kde mám jídelníček a pravidelné kontroly. Bohužel jsem již v obezitě, kde už jsem si prostě řekla, že to sama nezvládnu. Sice hubnu, ale stále mi připadá, že hrozně pomalu. Mám zatím dole cca 8kg a říkám si, že jestli to pojede tímhle tempem furt, tak to pěkně potrvá než něco ještě zhubnu, každopádně mi je jasné, že nemůžu čekat zázraky hned.
Jedu podle jídelníčku, každý den nebo ob den doma cvičím, nyní dle Jillian, občas zajdu na procházku. Přemýšlela jsem, zda pomalý proces nemůže být kvůli malému pohybu a jak jej ještě zvýšit. Denně toho zároveň moc nenachodim.
Bydlím na vesnici a za prací dojíždím přes 30km daleko, také na vesnici, takže auto je samozřejmostí. K tomu mám sedavé zaměstnání, v prvním patře, kde toho za den také moc nenachodim a odpoledne zase domů.
Zajímalo by mě, jestli někdo třeba neřešil podobný problém a jak si s ním poradil? Jak pomoci ještě více procesu hubnutí nebo jak alespoň ještě navýšit pohyb nebo i jak třeba zpestřit procházky?
Budu ráda za jakékoliv rady a tipy :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Stačí dostatečně dlouhé procházky ve svižnějším tempu. Procházky postupně prodluzujte začít na 3km a třeba po týdnu zase pridat km. Případně je dobré vyhledat trenéra. Protože při velké obezitě je uz problém u posilování, že by jste si mohla více ublížit ( klouby ) stejně tak u běhání, které by mohlo dopadnout špatně. Takže vše pomalu a s rozumem. Sama určitě chápete, že hubnutí je na dlouho. Není to ze dne na den...přibrala jste asi taky postupně, ne ze dne na den, že? Jinak dobry sport je plavání, takže přidat i to.
    Procházky se dají spojit s vencenim psa...pokud si jej nemůžete pořídit je dobré chodit jako dobrovolník do útulku, oni budou rádi a vy uděláte i dobrý skutek.



  • veronika.11.8.2023 23:54

    Co třeba spojit procházku s posilováním, dojít na nějaké venkovní hřiště, nebo pokud nechcete cvičit mezi lidma, tak na nějaké schované místo, tam udělat pár cviků (dřepy, kliky na lavičce, výstupy na lavičku,...) a jít zpět. Pokud můžete běhat, doporučuji prostebez.cz - je to program Rozběhni se z chůze za 28 dní od Edy Kožušníka, je to i pro úplné začátečníky, koukněte, třeba vás to zaujme :-)

  • Mne napadlo zaparkovat auto o neco driv a jit kus cesty pesky. Samozrejme zavisi na okoli, at nechodite furt treba po rusne silnici.
    Nebo holt se vecer donutit a udelat si prochazku pred veceri, pred spanim.

  • Je spousta možností, záleží pouze na vás... můžete začít s procházkami, střídat rychlejší tempo, pak na chvíli zas pomaleji a postupně navyšovat. Super je i běh, opět se začíná pozvolna, jinak u toho nevydržíte. Teď v létě je bezva kolo, inline. Já teda v minulosti úplně v začátku taky cvičila s Jill, opravdu poctivě denně a fakt bez přestávky. Změnila jsem stravu a výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Pak mi Jill přišla málo, přešla jsem na Shauna T a další. Dnes i na YouTube je takových super videí. Upřímně nevím, co máte za poradkyni, ale měla by s vámi konzultovat nejen jídelníček, ale pomoct vám a doporučit i nějakou sportovní aktivitu a i na základě toho ten jídelníček třeba upravit, uzpůsobit cvičení...(jsem nutriční)

  • Dahlia1.8.2023 21:25

    Co někdy jet do práce na kole?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist