Jídlo v těhu...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48375 29.2.2012 19:46

Ahoj holky, jen se chci zeptat, jsem na začátku těhu a dnes jsem si koupila maďarskou klobásu,dostala jsem na ni chuť a je jemně pálivá, nevadí? Můžu ji jíst? Vím, že bych neměla plesnivé sýry,paštiky atd. toho se vyvaruji, co je ještě nevhodné jíst? miluji třeba olivy, ty by ale vadit neměli ne? Děkuji :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, no tak já jsem si v těhu na začátku dala kuřecí křidýlka z KFC a doma šly hned ven :-D.. Nic o paštikách nevím, takže jsem je jedla normálně... A vůbec celé těhu jsem jedla normálně, jen jsem nejedla pak hodně kořeněná jídla, ale jinak to byla směska všeho - většinou :). A ke konci jsem milovala pivo, takže jsem si dávala sklenku Birellu a hlavně! jsem byla živá na melounech - nemít jeden den melouna, vraždila bych :-D

  • Ahoj, taky by se neměly jíst játra (proto se asi nemají jíst paštiky). A omezit sladké. Já to zezačátku hodně dodržovala, bála jsem se zvlášť v těch prvních týdnech, kdy hodně hrozí potrat, ale tak někdy asi od 12.tt. jsem si dala klidně hermelín, paštiku i koláč.

  • Já bych to zas tak nepřeháněla. Olivy jistě můžeš, že by se nemohla paštika, o tom nic nevím, no moc zdravé to asi nebude. Má se jíst pestrá strava, hodně ovoce a zeleniny, no klasika. Plísňové sýry ne prý kvůli častějším kvasinkám v těhotenství. Já si párkrát dala. spíš se vyvarovat lahůdkám kvůli listerii (chlebíčky, saláty, pomazánky atd.). Když nejíš pálivé často nebo pravidelně, ale jen občas, není to podle mě tak strašné. Placenta to přefiltruje. Větší pozor si pak budeš muset dát po porodu při kojení, tam to jde do mléka ¨přímo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist