Ženy a dílny: jaké vybavení přijde vhod, když je partner na baterky nebo žijete samy

Přestože se o dílnách a jejich vybavení hovoří výhradně ve spojitosti s muži, neznamená to, že ženy nemají právo na kvalitní vybavení své dílny. Pokud totiž některé z nich žijí samy nebo sdílí domácnost s partnerem, který je nešika, práce s nářadím jim rozhodně není cizí. Proto se pojďme podívat na vybavení dílny, které přijde vhod každé takové ženě.
 
Ženy a dílny: jaké vybavení přijde vhod, když je partner na baterky nebo žijete samy

Nářadí k údržbě vozu

Pokud se řadíte k aktivním řidičům, jistě víte, jak si natankovat palivo do nádrže, jak zkontrolovat stav oleje a samozřejmě nezapomínáte ani na pravidelné výměny pneumatik. K nezbytné údržbě vozu samozřejmě patří také čištění interiéru i exteriéru a kontrola funkčnosti světel. Ve vaší garáži by tak neměla chybět sada na mytí vozu, náhradní kapalina do ostřikovačů a olej. V některých garážích a domácích dílnách můžeme narazit také na dvousloupové zvedáky, které vám pomohou nahlédnout důkladně pod kapotu. Jejich přítomnost není nezbytná, ale jsou-li auta vaší vášní a vyznáte se v nich lépe než profesionální automechanik, jejich vlastnictví oceníte.
 

Nezbytné nářadí k údržbě domu

Kromě produktů a nářadí k péči o automobil, by ve vašem arzenálu mělo být také základní nářadí. Řeč je samozřejmě o šroubovácích, kladivu, metru, gumové paličce a kleštích. Když se totiž něco v domácnosti porouchá, základní sadu nářadí oceníte.
 

Kdy se hodí kompresor

Pokud pravidelně vyrážíte na cyklovýlety nebo vlastníte pneumatické nářadí, kompresory a jejich funkce vám rozhodně nejsou cizí. V dílně slouží jako druhá ruka a k nafukování pneumatik si nemůžete přát lepšího společníka. V domech, které vyžadují spoustu údržby a péče, by měl mít kompresor své čestné místo.
 
V moderní době, kdy si ženy umí poradit i bez muže, rozhodně nepatří rčení, že dílny a garáže jsou pouze doménou mužů. I ženy si totiž s nářadím dokážou poradit.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist