Zamilujte si povlečení z mikrovlákna

Ložní povlečení z mikrovlákna Na trhu je nepřeberně druhů povlečení, ale jak se v nich vyznat? Každý materiál má své přednosti. Chcete se vyspat do růžova v jemné tkanině, která na dotek připomíná hedvábí? Zvolte povlečení z mikrovlákna. Jaké jsou jeho výhody?

Snadná údržba

Povlečení z mikrovlákna se díky umělým vláknům nemačká, a proto je jeho údržba velmi snadná. Nadobro se zbavíte nepříjemné činnosti, kterou představuje žehlení. Po vyndání z pračky povlečení dobře vytřepejte a pověste. Vyvěsí se a po usušení ho bez žehlení rovnou složíte. Mikrovlákno vyniká svou savostí a velmi rychle schne. Ráno povlečení vyperete a večer už ho skládáte do skříně nebo ho znova povlečete. Praktické zapínaní na zip vám povlékání polštáře a peřiny urychlí. Celé povlečení tak levou zadní vyperete během jediného dne.

Materiál vhodný pro alergiky

Polyesterová vlákna jsou velmi jemná a hebká na dotek. Z tohoto důvodu patří povlečení z mikrovlákna k nejpříjemnějším druhům povlečení vůbec. Zachumlejte se do měkoučkého materiálu a spěte jako v bavlnce. Umělé vlákno ocení také alergici. Roztočům se v něm totiž špatně žije. Materiál nijak nedráždí, proto by po povlečení z mikrovlákna měli sáhnout všichni lidé s citlivou pokožkou i nosem.

Stále syté barvy

Pevný a prodyšný materiál mikrovlákna proslul svou vysokou odolností. Proto se z něj kromě povlečení vyrábí například sportovní oblečení. Barvy si zachovávají svoji sytost a vzor zůstane ostrý i po opakovaném vyprání. Na rozdíl od bavlněného povlečení, kde se barvy velmi rychle seperou, zůstává mikrovlákno stále jako nové a bez žmolků.

Pokud jste se rozhodli, že mikrovlákno je pro vás ten pravý materiál, stačí si už jen vybrat správnou barvu a vzor a doladit tak interiér vaší ložnice k dokonalosti.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist