ŽENY vs. MUŽI… Kdo z nás je skutečně něžné pohlaví

Kytice růžíRozdíly mezi ženami a muži jsou velmi propíraným tématem snad od doby, co stojí svět. S holkami na kávičce nebo s kluky u piva, každý neustále dokola řeší ty obrovské diference mezi pohlavím, a to samozřejmě nemám na mysli tělesnou konstituci a vzhled. Ženy mají tendence si svým důvěrnicím stěžovat, jak jí její manžel nerozumí, proč nechápe ty jasné signály, které mu ona vysílá, jak dlouho už jí nedonesl kytku jen tak, protože ji má rád nebo nepřekvapil něčím nevšedním a udělal jí radost.

Bohužel, drahé dámy, muži to většinou opravdu nedělají naschvál, jejich chlapácké hlavičky to totiž ani ve snu nenapadne a žijí v blažené nevědomosti, jak činí drahou polovičku šťastnou a na pravidelná překvápka většina z nich nemá buňky ani čas. Muž si totiž myslí, že kdyby ženě něco chybělo, určitě by si o to řekla sama. Protože, když on něco chce, tak si o to manželce vždy s klidným srdcem řekne a vše funguje. To je ovšem omyl, pánové! Ženy netouží po něčem, o co si samy požádají. Chtějí vidět mužovu kreativitu. To, že jsou schopni vymyslet a dát milované ženě něco, co má skutečně ráda a potěší ji sám od sebe. Nicméně, každý je takový, jaký je a my se ho musíme naučit takového brát. Ono, nic jiného asi nezbývá. Proto ženy vzhůru do každodenního boje.

NĚŽNÉ POHLAVÍ…

Ženy a dívky jsou pány vnímány jakožto slabá a křehká stvoření. Určitě jste si toho všimli i doma na svém manželovi ve vztahu k dětem. Se synem sice tráví více času sledováním fotbalu, hokeje a kdoví čeho ještě, na svou malou, nevinnou, přesladkou holčičku ale nedá dopustit, ať se děje, co se děje.

Když se sourozenci přou a mají mezi sebou rozbroje, otec většinou ani nepátrá po příčině konfliktu, pouze suše odbyde chlapce, dá mu zavyučenou a plačící princeznu okamžitě utěšuje, aniž by si před tím zjistil, že za dětskou rvačku mohl právě jeho střapatý andílek. A děvčátka toho v pozdějším věku, až jim to rozum dovolí, začnou patřičně využívat a tatínka svýma mrkajícíma očkama dostávat do kolen. Tohoto daru většině chlapců do vínku dáno nebylo, proto se ohrazují, že tohle je typická ženská vypočítavost už do mala. To se ale pořádně pletou! Žádná vypočítavost, jen schopnost správně ohodnotit situaci a něco z ní vytěžit.

… SE SILNÝM JÁDREM

Žena a mužI přes milou tvář v sobě žena skrývá mnohem více síly, ať už psychické či fyzické, než jejich ochranitelé. Samozřejmě, žena není schopna předběhnout rychlík nebo uzvednout kamion, na rozdíl od kopy mužů, kteří si to o sobě myslí. Na druhou stranu se dokážou snáze vyrovnat s pořádnými chlapskými strašáky. Taková rýmička, kašel, zvýšená teplota nebo tříska pod nehtem totiž není u pánů žádná legrace. Ženy jsou ale na tyto nástrahy života od přírody mnohem lépe vybavené a tím pádem jim i lehčeji předcházejí a hlavně s nimi umí tvrději bojovat v případě, že je tato nepříjemnost potká. Jejich práh bolesti je na stupnici od jedné do desíti na bodu 11. Je přece nad slunce jasné, že stvoření, které od počátku existence lidstva ustává urputné bolestné chvíle zrození nového života, musí vydržet několikanásobně více než ten, který si od počátku existence lidstva vychutnává slastné chvíle plození nového života. Takže i když si to občas muži nechtějí přiznat, pravda je taková, že něžné pohlaví snese větší nálož téměř čehokoliv, než jejich osobní strážcové.

SILNĚJŠÍ PUD SEBEZÁCHOVY? ANI TO UŽ TAK ÚPLNĚ NEPLATÍ

Dámy nemají od přírody takového adrenalinového ducha jako mužští a nerady tolik riskují, jelikož jim to strach nedovolí. Snad vnitřní biologická brzda či co, ale jednoduše ženy v sobě nemají až tak hluboce zakořeněnou touhu hazardovat. Jsou však mezi námi výjimky – adrenalinové sportovkyně nebo třeba ženské hráčky pokeru, pro které je stresový hormon v krvi pomalu denním chlebem. Kdo by to byl dříve řekl, že i ženy se budou moci prosadit v nabité špičce elitních hráčů v takovém odvětví, jako je poker. Ty nejlepší karetní mistryně a členky elitního týmu PokerStars nás ale přesvědčily o opaku.

CHVÁTÁM, CHVÁTÁM, NEMÁM CHVÍLI KLID, JÁ TAM DÁVNO MĚLA BÝT…

Maminky, plně vytížené paní domu a prací zasypané dámy v jedné osobě si písničku z oblíbeného večerníčka jistě zpívají několikrát denně. Připravit děti, vyprovodit je do školky nebo do školy, nakoupit, uklidit dům, vyprat, vyžehlit, uvařit, upéct koláč pro návštěvu, zašít synovi roztrhané kalhoty, jít do práce a tam fungovat na sto procent, napsat s dcerou úkoly, přichystat manželovi večeři a večer si přečíst aspoň stránku doporučované knížky nebo si zaběhat. Je toho spousta a ještě víc, co normální žena dnešního světa zvládá, stíhá a stačí a to často s úsměvem a chutí. Je to až k nevíře, ale ženská schopnost dělat několik věcí najednou nezná mezí. Mít do toho muže, který jí občas vypomůže, podpoří a nenechá na ní stát tíhu celé domácnosti, to je sen snad každé. A věřte nebo ne, ještě stále jsou mezi námi tací. Tak hledejte, protože kdo hledá, ten najde…

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist