Vybíráme školní batoh pro prvňáčka. Na co se zaměřit?

Školní batoh Topgal ChiSpousta z nás už ví, že naše ratolest, na kterou jsme tolik pyšní, se v září stane novopečeným prvňáčkem. Proto už teď přemýšlíme, co všechno bude naše dítko do školy potřebovat a co vše nesmíme zapomenout zařídit. Nejdůležitější ze všeho je správný výběr batohu či aktovky. Jak na to?

Kvalitní školní batoh pro zdravá záda vašeho potomka

Už také vidíte ten „boj“, kdy bude vaše dítko chtít aktovku s princeznou, ale by budete hodnotit školní batohy podle zcela odlišných kritérií? Kvalitní batohy a aktovky jsou v prodeji s těmi nejoblíbenějšími dětskými motivy, takže nemusíte mít strach z nedostatečného výběru.

Buďte však neoblomní u několika zásad, jejichž nedůsledné dodržování by mohlo vašemu potomkovi přinést zdravotní obtíže. Vaše dítko bude batoh nosit každý den a v něm pořádný náklad, na který dosud nebylo zvyklé. Právě proto musí mít batoh takové vlastnosti, které vašemu nejmenšímu zajistí pohodlí.Školní batoh Topgal Chi

Na co si dát pozor?

 
  • Školní batohy i aktovky by měly mít pevná, vyztužená a anatomicky tvarovaná záda.
  • Šířka popruhů by měla být alespoň 4 cm.
  • Vybírejte batohy a aktovky speciálně určené pro školní docházku – jedině tyto výrobky budou splňovat všechna kritéria
  • Batoh by měl vážit maximálně kolem 1 kg
  • Musí být vybaven těmito bezpečnostními prvky: barvy, reflexní elementy a odrazky.
  • Při výběru se orientujte na věk a výšku svého dítka.
  • Ověřte si, že školní zavazadlo prošlo nezávislým bezpečnostním testem zaručujícím nezávadnost výrobku.
  • Přesvědčte se, že má batoh či aktovka vyztužené dno a dostatek přihrádek a kapes. Vašemu dítku se tak budou mnohem lépe členit školní pomůcky.
 
Školní set, batoh s raketou

Tip: některé školní batohy již pořídíte i se základní výbavou. Vaše ratolest tedy může mít s batohem sladěný i školní penál nebo box na svačinu.

Školní kufřík

Co bude vaše dítko dále potřebovat?

Batoh již máte a přemýšlíte co dále? Získejte od paní učitelky přesný seznam učebnic a typů sešitů, které bude vaše ratolest potřebovat. Co ale můžete bez problémů nakoupit je výtvarný kufřík se základními výtvarnými potřebami, zástěrku, hadr, penál a psací potřeby.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist