Vyberte si vhodnou nebankovní půjčku

Vyberte si vhodnou nebankovní půjčkuPro půjčku už dávno nemusíte jít jenom do banky. Dokonce lze říci, že dnes jsou banky odsunuty na druhou kolej. Jsou totiž spojeny se zdlouhavým vyřízením, stejně jako s náročnými podmínkami získání. Pokud navíc pobíráte menší plat, nebo jste na mateřské, nemusí být vaše žádost schválena vůbec. Naštěstí existuje alternativa, kterou je nebankovní půjčka. Tu dnes nabídne řada soukromých firem, které se zabývají právě tím, aby se staly zajímavou konkurencí všech bankovních domů. Jak vybrat tu správnou? Zjistěte to!

Základem je výhodnost

Budete-li se držet v oblasti nebankovního segmentu, je třeba vědět, podle čeho správnou půjčku vybrat. Základem je určitě výhodnost. Zde by vás měly zajímat dva hlavní parametry, kterými je úrok a RPSN. Obě hodnoty jsou uváděny v procentech a uvádějí, o kolik se navýší částka, kterou budete nucena splatit. Čím budou obě hodnoty menší, tím pro vás samozřejmě lépe.

Splňujete podmínky?

I to je důležitým krokem při výběru správné půjčky. I kdy jsou nebankovní společnosti v daném směru benevolentní, přesto mohou několik podmínek mít. Klasické nebankovní půjčky často vyžadují plnoletost, příjem z podnikání nebo zaměstnání, popřípadě alespoň sociální dávky nebo mateřskou. Pokud tedy určitý druh příjmu máte, půjčí vám. Špičkou na nebankovním trhu jsou poté mikropůjčky, kam se řadí i půjčka bez doložení příjmu. Zde zmiňme několik výhod, kam patří:
 
  • Vyřízení půjčky bez papírování
  • Není třeba dokládat příjem
  • Není nahlíženo do registrů
  • Půjčku může získat každý

Nezapomeňte na účel

I ten by měl být důležitým kritériem samotného výběru vaší půjčky. Dnes byste mohla současné úvěrové produkty rozdělit na dvě skupiny – účelové a neúčelové. První skupina vás omezuje v tom, na co konkrétně peníze využít. U druhé je to jedno. Zde nejste omezována, ani nijak limitována či nucena konkrétní faktury dokládat. Obě skupiny se liší také tím, že ta první bývá mnohdy spojena s vyšším úrokem.

Nezapomínejte také na to, že s konkrétním účelem může být spojena také částka, kterou budete chtít využívat. I zde můžeme být konkrétní. Ty nejmenší, tisícové částky ze segmentu mikropůjček, jsou ideální pro řešení vašich finančních potíží. Desetitisíce a statisíce jsou vhodné ve chvíli, kdy plánujete zvelebit třeba výš byt, nebo dětský pokoj. Dnes platí, že nebankovní segment nabídne i miliony. U těch už se počítá, že jsou s nemovitostmi spojeny přímo.

Vybírejte obezřetně

Jak vybrat ten správný úvěr již téměř víte. Nezapomínejte však na obezřetnost. Nenechte se zlákat první nabídkou a vše si důkladně promyslete a zhodnoťte, zda půjčku skutečně potřebujete, nebo nikoliv. Pokud bude vše v pořádku, nechte si vše rozležet v hlavě a teprve poté si požádejte. Jelikož je dnes většina úvěrů vyřízena v řádech dní nebo minut, nemusíte se bát, že byste byla nucena čekat jakkoliv dlouho.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist