Vyberte náušnice pro miminko

Krátce po narození dítěte, přijde na mysli většině maminkám otázka, jak vybrat první dětské náušničky. V některých rodinách se uchovává krásná tradice, kdy první náušničky kupují dědečkové a babičky. V obou případech je dobré, řídit se několika zavedenými pravidly.

Stříbrné naušnice pro miminkoKdy je ten správný čas?

Nejlepší doba na propíchnutí oušek miminku je po prvním očkování. Obvykle je to kolem 3. měsíce dítěte. Vše samozřejmě záleží na rozhodnutí rodičů, zda nebudou otálet, nebo s propíchnutím počkají déle.

Jeden ze způsobů propíchnutí ušního lalůčku je tzv. nastřelení, které je pro miminko méně stresující a náušničky jsou zavedeny téměř okamžitě. Vyrábí se z chirurgické oceli nebo lékařského (bio) plastu. Tyto nastřelovací náušnice se po zahojení ouška vymění za první dětské náušničky.

Druhý způsob je propíchnutí ouška sterilní jehlou, kdy se rovnou zavádějí vámi vybrané náušničky. Je to ovšem časově více náročný proces, při kterém je miminko zabaleno, aby mu byl znemožněn pohyb, a to maminčinu oku příliš nelahodí. Mnozí tvrdí, že jde o zastaralý proces propichování dětských oušek.

Zlaté nebo stříbrné?

Zabarvení zlata u dětských náušnic je čistě otázkou vkusu. Zlaté dětské náušnice jsou vyráběny z kvalitního 14-ti karátového zlata, které je většinou bílé nebo žluté barvy. Snášenlivost zlata u dětí je na 99 % bezproblémové, protože je hypoalergenní, a dětská ouška ho výborně přijímají.

Zlaté náušnice pro miminkoU stříbra je to o malinko složitější. Některé děti stříbro snáší dobře, ovšem u jiných se může stát, že dojde k alergické reakci, nebo podráždění ušního lalůčku. Nebývá to však reakce na samotné stříbro, ale na ostatní prvky přidávané do slitiny. Vyzkoušíte-li stříbrné dětské náušnice, je vždy dobré sledovat ušní dírku, a při jakékoliv nechtěné reakci ihned vyhledejte dětského lékaře.

Nejlepší na závěr

Třešničkou na dortu je výběr tvaru a zpracování dětských náušnic. K dostání je nepřeberné množství náušniček, kdy si snad každý vybere ty pravé. Důležité je, aby tvar náušničky byl hladký a bez ostrých výčnělků. Mohlo by tak snadno dojít k poranění vašeho miminka.

Mezi nejžádanější patří dětské náušničky s kamínkem. Nejčastěji se náušnice osazují syntetickými zirkony s nejrůznějším zabarvením. Dále jsou k vidění syntetické rubíny, ametysty, smaragdy, opály a další krásné barevné drahé kameny.

Na výběr máte z jednoduchých tvarů, až po hvězdičky, srdíčka nebo zvířátka. Stále častěji jsou k vidění zlaté dětské náušnice pomněnky s tyrkysem, které nosily už naše babičky. A právě babičky rády kupují svým vnučkám celozlaté dětské náušnice, které jsou v kombinaci červeného, žlutého nebo bílého zlata.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist