Výběr dveří do domu

Víme, že stavba domu není žádný med. Je hodně věcí, na které musíte myslet. Od barevného sladění, výběru světel nebo správného nábytku, rozmístění elektrických zásuvek a podobně. Další věcí je také výběr dveří. Existuje mnoho druhů, barev a materiálů dveří. Proto jsme pro vás sepsali mini návod pro výběr dveří do domu.

Výběr dveří do domu

Řešte to komplexně

Výběr vhodných dveří do domu může být náročný, protože dveře musí splňovat několik kritérií, jako jsou bezpečnost, izolace, vzhled a funkčnost. Musíte si rozmyslet, jaký materiál dveří chcete nebo jak se udržují. Také aby ladily s ostatním nábytkem v místnosti. A existují také doplňky ke dveřím, zejména venkovním, jako je například síť do dveří.
 
Dveře by měly být snadno ovladatelné a splňovat vaše potřeby. Například vstupní dveře by měly být dostatečně široké pro pohodlný vstup do domu. Měly by být vybaveny protihlukovými prvky, aby minimalizovaly hluk zvenčí.

Materiál dveří

Dveře jsou k dispozici v různých materiálech, včetně dřeva, kovu, hliníku a PVC. Každý materiál má své vlastnosti, jako jsou izolace, odolnost a vzhled, a záleží na vašich preferencích a požadavcích a také samozřejmě vašich finančních možnostech.

Interiérové dveře

Dřevěné dveře jsou tradiční volbou, mají přirozený vzhled, ale mohou vyžadovat pravidelnou údržbu. Dřevěné dveře z masivu jsou také většinou nejdražším řešením interiérových dveří. Pokud se nechcete vzdávat dřevěných dveří, zvolte dveře pokryté dýhou. Dýha je vrstva dřeva, která pokrývá vnitřek dveří. Vnitřek dveří je většinou tvořen ze speciální desky.
 
Skleněné dveře jsou elegantní a umožňují průchod světla, ale jsou obvykle méně izolované než jiné typy dveří. Sklolaminátové dveře jsou novějším typem dveří, které spojují vlastnosti skla a laminátu. Jsou nejběžnějším typem interiérových dveří, protože přes ně částečně proudí světlo a neztmavuje se tak místnost.

Venkovní dveře

Co se týče venkovních dveří, tak jsou nejběžnější ocelové, PVC nebo hliníkové dveře. Opět záleží na vašich finančních možnostech, protože hliníkové dveře jsou dražší. Hliníkové dveře jsou lehké a odolné proti povětrnostním vlivům, což z nich činí dobrou volbu pro venkovní dveře. Tyto dveře jsou obvykle izolované a mohou být velmi atraktivní, díky své moderní konstrukci a designu. Hliníkové dveře jsou také snadno udržovatelné a mohou být odolné proti korozi.
 
Ocelové dveře jsou obvykle tlustší než dřevěné dveře, což znamená, že jsou odolnější proti vloupání. Tyto dveře jsou také obvykle více izolované, což znamená, že udržují teplo uvnitř domu a snižují náklady na vytápění. Ocelové dveře vyžadují minimální údržbu.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist