Účinná obrana před světlem i hmyzem

Okna jsou vizitkou vašeho domu a bytu. Propouštějí světlo, a proto musí být vybaveny moderním stíněním. Intenzivní sluneční paprsky mohou způsobit vašemu zraku nepříjemnou únavu. Z toho plynou oční problémy a také bolesti hlavy.

Interiérové žaluzie

Vnější plocha odrazí světlo

Zejména v letních dnech, kdy slunce svítí dlouho a často, je účinný stínící systém naprostou nutností. Velmi jednoduchý způsob, jak ochránit místnost před nadbytečným světlem, nabízejí interiérové žaluzie. Můžete zvolit buď horizontální, nebo vertikální. Častějším řešením jsou žaluzie horizontální. Proč si vybrat právě je?
 
  • Systém jejich ovládání je velice jednoduchý. Regulace množství světla probíhá pomocí řetízku, šňůry, tyčky nebo motorku. 
  • K dispozici jsou v různém barevném provedení, takže tvoří i elegantní doplněk interiéru. Mohou mít například dekor v podobě imitace dřeva. 
  • Montáž je velice snadná.  
  • Vnější listy žaluzií mají schopnost odrážet světlo.

Rolety se mohou zahřívat 

Ovšem žaluzie nevyhovují každému. Někdo raději dává přednost roletám, které jsou nenápadnou součástí oken. Chcete-li se přesvědčit o jejich nabídce, nakupte zde. Rolety mohou mít různou podobu a vlastnosti. Textilní se dají prát. Snadno se udržují. Mohou mít například pokovenou vrstvu zajišťující lepší odraz světla. Bambusové rolety jsou velmi lehké a vytvoří v místnosti přítmí. Pokud ale rolety nemají odrazovou vnější vrstvu, je třeba počítat s tím, že se teplem zahřívají.  Místnost proto zastíní, ale teplo neeliminují.

I ovládání rolet je jednoduché. Nabízí se:

  • Pružinové
  • Motorické
  • Řetízkové

Chraňte byt před hmyzem 

Kromě stínu je ale během léta nutné i chránit byt i před otravným hmyzem. Nabídka sítí proti hmyzu je velká.  Mezi jejich přednosti patří velmi snadná montáž a demontáž. Dají se umístit na jakákoli okna, plastová i dřevěná či hliníková, a to i ta vybavená izolačním sklem.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist