Tipy na levné vánoční dárky pro studenty, muže a ženy do 30 let

Hledáte dárek pro studenta, kamaráda či kamarádku, kterým ještě nebylo třicet let? Co koupit mladé generaci, když nechcete pořizovat elektroniku nebo drahé předměty? Podívejte se na čtyři tipy, které pod stromečkem ocení.

Levné a oblíbené: Socha Justice

Originální dárek pro mladého právníka, notáře nebo soudce. Socha spravedlnosti Justice potěší studenta práv, absolventa, ale také se hezky vyjímá na státním zastupitelství, u soudu nebo v advokátní kanceláři. Když víte, kde ji kupovat, pořídíte sošku do 250 Kč, což je perfektní cena za dárek pro kamaráda na studiích. Krásně se bude vyjímat na vánočním firemním večírku, kde ji můžete dát svému nadřízenému.

Víno jako skvělý dárekSpolečenské a „in“: Tichá vína

Snad každého mladého studenta nebo kolegu v práci rozradostní kvalitní víno. Dárek to je oblíbený, přitom nemusí být vůbec drahý. Chutné víno koupíte do tří až pěti stovek. Kdybyste si s výběrem alkoholu nevěděli rady, zeptejte se v e-shopu, který se na prodej vín specializuje. Vyškolený personál vám rád pomůže. Z nepřeberného množství alkoholu můžete volit mezi tuzemskými i zahraničními nápoji. Na výběr máte tichá či šumivá vína a samozřejmě také destiláty. Ty se pohybují ve vyšší cenové kategorii.

Do divadla i přírody: Dalekohled se nikdy neztratí

Napadlo by vás koupit dalekohled? Praktický a krásný nevšední dárek ocení milovníci divadla, kteří sedí často vzadu, a předních sedadel si z důvodu vysoké ceny moc neužijí. Dalekohled se hodí také v přírodě třeba k pozorování noční oblohy, nebo pro lepší užitek z výletu na vyhlídku.

Často opomíjené: Turistické potřeby pro nenáročné výletníky

Outdoorové vybavení milují téměř všichni mladí lidé do třiceti let. Díky dostatku času mohou chodit na pravidelné výlety do přírody, kde využijí batohy, teplé oblečení na snowboard, čepice, rukavice nebo velmi teplé ponožky. Turistické potřeby jsou často opomíjené, přitom výletníka upřímně potěší a vykouzlí mu pod stromečkem úsměv na rtech.

Hledáte dárek pro turistické nadšence?

Kde nakupovat?

V dnešní době pohodlně nakoupíte přes internet. Nemusíte se bát, že vyberete nevhodný dárek, který nepůjde vrátit. Před nákupem můžete do obchodu napsat a zeptat se, jak funguje vrácení zboží v případě nevhodného dárku. Některé e-shopy mají i prodlouženou lhůtu pro vrácení zboží v čase Vánoc a počítají s tím, že se člověk při nákupu občas netrefí.

Lhůta dodání

Budete-li zboží kupovat v e-shopech, informujte se o lhůtě dodání. Velmi často obchody bezprostředně před Vánoci uvádějí, zda stihnou dárek doručit do Štědrého dne či nikoli. Zpravidla stihnou bezpečně doručit zboží při objednání do 15. prosince, některé obchody garantují doručení včas i při objednání po 20. prosinci.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist